• Головна
  • Новини
  • Ми живемо не в трагічні часи, а в часи Героїв, - Глава УГКЦ в Івано-Франківську...

Ми живемо не в трагічні часи, а в часи Героїв, - Глава УГКЦ в Івано-Франківську

25.08.2015, 14:33
Ми живемо не в трагічні часи, а в часи Героїв, - Глава УГКЦ в Івано-Франківську - фото 1

«Ми сьогодні поминаємо наших Героїв і ми хочемо показати, що ми живемо як народ Героїв в героїчних часах», - так звернувся до присутніх на панахиді за загиблими Героями України в меморіальному парку в Івано-Франківську глава УГКЦ Святослав Шевчук. Панахида відбулася під час VІ сесії Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом», на яку з'їхалися 250 делегатів з 57 країн.

Панахидаexklusiv.gif«Ми сьогодні поминаємо наших Героїв і ми хочемо показати, що ми живемо як народ Героїв в героїчних часах», — так звернувся до присутніх на панахиді за загиблими Героями України в меморіальному парку в Івано-Франківську Глава УГКЦ Святослав (Шевчук). Панахида відбулася під час VІ сесії Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом», на яку з'їхалися 250 делегатів з 57 країн.

«Хтось скаже, що ми живемо в трагічні часи, але Церква, звіщаючи добру новину про воскресіння, каже, що ми живемо в героїчні часи, у час, який породжує нових героїв, який показує, що ті, хто є вірять в Бога, здатні любити свою Батьківщину так сильно, що можуть за неї віддати життя, щоб воскреснути разом з Христом», — наголосив Патріарх Святослав.

«Наша Церква має допомогти сучасній людині зустрітися з Живим Богом. Осерддям нашої віри є те, що Спаситель помер на Хресті, але воскрес у славі. Коли ми молимося за наших покійних, ми ісповідуємо віру в розп'ятого, але воскреслого Спасителя, який є переможцем смерті. Ми поминаємо наших померлих з християнською надією на перемогу над смертю і над всяким злом», — сказав сьогодні Глава УГКЦ під час панахиди у меморіальному парку Івано-Франківська.