• Головна
  • Новини
  • Патріарший Собор УГКЦ, який збере делегатів з 57 країн, стане іспитом сумління для Церкви...

Патріарший Собор УГКЦ, який збере делегатів з 57 країн, стане іспитом сумління для Церкви

21.08.2015, 13:30
Патріарший Собор УГКЦ, який збере делегатів з 57 країн,  стане іспитом сумління для Церкви - фото 1
Собор відбудеться 25-27 серпня в Івано-Франківську. У Соборі візьмуть участь близько 250 делегатів із 57 країн світу. Очолить Собор Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Організатори непересічної для Прикарпаття,  та й для України в цілому, події  вже представили детальну програму проведення Патріаршого Собору УГКЦ, що проходитиме під назвою: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Собор відбудеться 25-27 серпня в Івано-Франківську. У Соборі візьмуть участь близько 250 делегатів із 57 країн світу. Очолить Собор Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Програму непересічного церковного  зібрання оприлюднив на прес-конференції  20 серпня секретар Патріаршого Собору митр. прот. Олег Каськів.

Собор_УГКЦ.jpg

Робочі зустрічі проходитимуть в Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі. Теми трьох днів засідань: “Слово Боже і катехизація. Місійний дух”, “Літургія і молитва. Сопричастя та єдність”, “Служіння ближньому. Провід – управління дарами”.

«Ця сесія Собору має визначити, що в нас добре, що в нас не добре, і що зробити, щоб це недобре виправити. Фактично два з половиною роки ми готувалися до цієї події – це своєрідний іспит сумління для Церкви», – зазначив митр. прот Олег Каськів.

25 серпня в перший день – о 7.15 відбудеться Божественна Літургія, привітальне слово Патріарха Святослава, зачитання декрету та відкриття VI сесії Патріаршого Собору в архикатедральному соборі Святого Воскресіння м. Івано-Франківська.

Після Літургії сніданок та пленарні засідання, офіційне привітання гостей та делегатів, вибори лічильної комісії та о 14.30 прес-конференція Блаженнішого Святослава Глави УГКЦ в приміщенні облмуздрамтеатру.  25 серпня в меморіальному сквері поряд із драмтеатром Глава УГКЦ очолить Панахиду за загиблими героями України.

26 серпня - після утрені та Божественної Літургії та сніданку робота в групах, доповіді, 14.30 – прес-конференція для ЗМІ, тематична зустріч та перегляд фільму в облмуздрамтеатрі.

27 серпня – доповіді, праця в групах, 14.40 – прес-конференція для ЗМІ, пленарне засідання в облмуздрамтеатрі та прийняття резолюцій.

О 17.30 відбудеться освячення пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому.

О 18.15 – Велика вечірня з Литією в Архікатедральному соборі. Виголошення подяк.

«Цікаво, що 25 серпня – в перший день Патріаршого Собору від драмтеатру розпочнеться хода до Меморіального скверу, бо всі делегати мають бажання помолитися за наших героїв. 27 серпня о 17 годині відбудеться ще одна молитовна хода з прапорами країн-учасниць Собру. Прапорів буде - 31, тих карїн де є наші парафії. Маршрут ходи – від Стометрівки до майдану Незалежності, далі – майдан Шептицького де відбудеться посвячення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому, - каже секретар собору о. Олег Каськів. – Щодо Собору, то ця його сесія є дещо відмінна від попередніх. Бо ідеєю його є зробити такий собі іспит совісті, підбити такий підсумок – що у нас є добре, що не добре і що зробити для того, щоб не добре змогти перебороти. Адже наша Церква розкидана по цілому світу і всюди є свої виклики – змішані шлюби, еміграція, війна тощо. Кожний день будемо обговорювати різні нагальні теми. Хотів би, при нагоді, звернутися до мешканців та гостей міста поставитися з розумінням та не створювати перешкод нам».

Відбуватиметься пряма трансляція подій Патріаршого Собору – на обласному каналі “Галичина” та інтернет трансляції завдяки «Живе ТБ» - інтернет телебачення УГКЦ.

Після завершення офіційної роботи Патріаршого Собору, для його учасників та гостей організують екскурсії Івано-Франківськом, до Яремче, Коломиї, Галича, Гошева - Ясної гори.  Про це РІСУ повідомила Наталія Палій.

Світлина Департаменту інформації УГКЦ.