• Головна
  • Новини
  • До України прибула перша делегація учасників VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ...

До України прибула перша делегація учасників VI сесії Патріаршого Собору УГКЦ

20.08.2015, 13:47
В Івано-Франківську з 25 до 27 серпня відбуватиметься одна з найочікуваніших в УГКЦ подій - VI сесія Патріаршого Собору. Його учасниками стануть 250 делегатів з 57 країн світу.

В Івано-Франківську з 25 до 27 серпня відбуватиметься одна з найочікуваніших  в УГКЦ подій - VI сесія Патріаршого Собору. Його учасниками стануть 250 делегатів з 57 країн світу.

Вже сьогодні до Львова прибула перша делегація з далекого зарубіжжя –  з Австралії. Завтра австралійських гостей очікують в Івано-Франківську.

«Сьогодні перша делегація вже зупинилася в Львові. Це семеро делегатів і вони летіли до нас фактично 34 години. Завтра прибудуть до Івано-Франківська, – каже секретар Собору о. Олег Каськів. – Секретаріат Патріаршого Собору працював два з половиною роки для того, щоб  підготувати цю мить, яка для нас є дуже відповідальною. Можемо собі уявити, що 250 чи більше делегатів прибуде з багатьох країн світу. Більшість з них на Прикарпатті перебуватимуть вперше і завдяки Прикарпаттю пізнають Україну, нашу гостинність».  Про це РІСУ повідомила Наталія Палій.

Як вже повідомлялося, Собор Української Греко-Католицької Церкви на тему «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом» розпочнеться 25 серпня о 7.45 Літургією в катедральному соборі Святого Воскресіння в Івано-Франківську. Він триватиме три дні.

«Ідея Собору – зробити підсумок життя, іспит совісті: що у нас є позитивами, а що – негативами, – підкреслює о. Олег Каськів. – Оскільки Греко-Католицька Церква існує по всьому світу, то деякі виклики є досить серйозними, – Літургія, окрім української, служиться п’ятьма мовами, виникає питання календаря щодо відзначення релігійних свят.  Прикарпаття має гідно прийняти гостей заходу».