• Головна
  • Новини
  • Екзарх Харківський УГКЦ: «Молоде покоління вже більш відкрите та дивиться на нашу Церкву іншими очима»...

Екзарх Харківський УГКЦ: «Молоде покоління вже більш відкрите та дивиться на нашу Церкву іншими очима»

10.08.2015, 11:01
Екзарх Харківський УГКЦ:  «Молоде покоління вже більш відкрите та дивиться на нашу Церкву іншими очима» - фото 1
Екзарх Харківський УГКЦ владика Василь Тучапець, ЧСВВ, розповів про громаду греко-католиків і спорудження катедрального храму.

Василь_(Тучапець).jpegЕкзарх Харківський УГКЦ владика Василь Тучапець, ЧСВВ,  розповів про громаду греко-католиків і спорудження катедрального храму у Харкові.

Наприкінці липня, під час відзначення у місті Харкові тисячоліття переставлення святого рівноапостольного князя Володимира Великого, Екзарх Харківський УГКЦ владика Василь Тучапець, ЧСВВ, посвятив та заклав наріжний камінь у будову майбутньої катедри св. Миколая Чудотворця.

В інтерв’ю для Радіо Ватикану владика Василь розповів:

«Історія нашої греко-католицької громади в Харкові пов’язана із великою боротьбою. Десять років тому ми отримали земельну ділянку і вже тоді почали будівництво храму. Але з часом влада усіляко перешкоджала будівництву, навіть хотіли забрати земельну ділянку. Як результат, лише три роки тому відновилися роботи. Храм має бути величним – 28×22 метри, а заввишки – 40 метрів. Ми сподіваємося на фінансову допомогу доброчинців, парафіяни теж роблять свій вклад. Думаю, що це буде гідний і достойний греко-католицький храм в Харкові.

Місцева громада засновувалася завдяки вихідцям із Західної України. Тому зараз частину парафії складають галичани, але на великі свята, зрозуміло, що людей більше. Відчутне поповнення громади вихідцями з Донбасу. Є у нас молода сім’я, де дружина з Харкова, а чоловік зі Слов’янська. Вони свідомо прийшли до нашої церкви, щоб обвінчатися і тепер є нашими парафіянами.

Молоде покоління вже більш відкрите та дивиться на нашу церкву іншими очима».