• Головна
  • Новини
  • Учасники Генеральної асамблеї Єпископської Конференції Італії від Глави УГКЦ дізнались про складну ситуацію в Україні...

Учасники Генеральної асамблеї Єпископської Конференції Італії від Глави УГКЦ дізнались про складну ситуацію в Україні

20.05.2015, 10:05
Учасники Генеральної асамблеї Єпископської Конференції Італії від Глави УГКЦ дізнались про складну ситуацію в Україні - фото 1
18-21 травня 2015 року у синодальному залі Ватикану проходить 68-ма Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії.

Італія_1.jpg18-21 травня 2015 року у синодальному залі Ватикану проходить 68-ма Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії. У ній на запрошення Італійської Церкви беруть участь спостерігачі від іноземних Католицьких Церков, серед яких і делегат від Глави УГКЦ - владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

Асамблею відкрив Папа Франциск. Після чого єпископи при закритих дверях розпочали аналіз численних душпастирських, соціологічних та економічних справ Італійської Церкви.

20 травня єпископи здійснять паломництво до гробу св. Петра та відслужать Літургію, яку очолить кардинал Марк Уэлле (Marc Ouellet), Префект Конгрегації у справах єпископів.

Глава УГКЦ надіслав вітального листа учасникам асамблеї на ім’я Президента Єпископської Конференції Італії кардинала Анджело Баньяско, в якому висловив слова подяки за молитву про мир в Україні, яка проводиться в італійських храмах та за підтримку УГКЦ в Україні та Італії. Про це повідомляє прес-служба УГКЦ в Італії.

Патріарх Святослав у своєму листі розповів учасникам асамблеї про складне становище, в якому перебуває сьогодні Україна та висловив прохання про подальшу солідарність з боку братнього італійського народу.