УГКЦ на Полтавщині відкрила Дім милосердя для дітей

05.05.2015, 09:36
УГКЦ на Полтавщині відкрила Дім милосердя для дітей - фото 1
2-3 травня відбулися урочисті заходи з нагоди освячення Дому милосердя для дітей у с. Деменки Кобеляцького району Полтавської області.

2-3 травня відбулися урочисті заходи з нагоди освячення Дому милосердя для дітей у с. Деменки Кобеляцького району Полтавської області. Святкування розпочалося у суботу з Вечірньої, яку очолив владика УГКЦ  Степан (Меньок), екзарх Донецький.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, після молитви відбулося урочисте привітання гостей, подяка жертводавцям, а також святковий концерт за участю вихованців Дому, парафіяльних дітей та гостей з Дніпродзержинська.

Дім_милосердя.jpg

У неділю владика Василій (Тучапець), екзарх Харківський, разом з владикою Степаном (Меньком) та численним духовенством УГКЦ здійснили чин освячення Дому милосердя і відслужили Архиєрейську Літургію.

Довідка: Монастир Сестер Милосердя діє у Деменках з 2008 року і зараз в ньому проживають сестри Магдалина Чугайда та Параскева Мельничук, які опікуються шістьма дітьми шкільного віку. На даний час закінчено ремонт Дому милосердя, але ще планується низка робіт для його благоустрою.