Обрано ігумена Свято-Успенської Унівської лаври УГКЦ

29.04.2015, 12:46
Обрано ігумена Свято-Успенської Унівської лаври УГКЦ - фото 1

23 квітня 2015 року відбулися вибори ігумена Свято-Успенської Унівської лаври. Відповідно до протоколу виборів, які проходили на основі Кодексу канонів Східних Церков, Типікону та Правильника виборів, ігуменом Свято-Успенської Унівської лаври було обрано єромонаха Іллю (Івана Мамчака).

illya_8.gif23 квітня 2015 року відбулися вибори ігумена Свято-Успенської Унівської лаври. Відповідно до протоколу виборів, які проходили на основі Кодексу канонів Східних Церков, Типікону та Правильника виборів, ігуменом Свято-Успенської Унівської лаври було обрано єромонаха Іллю (Івана Мамчака).

Згідно з арт. 60, §1 Правильника виборів, через посередництво ієрм. Аліпія (Андрія Федуна), голови виборчої комісії, ієрм. Ілля (Іван Мамчак) повідомив про прийняття вибору та, на підставі кан. 959, §1, попросив про затвердження його ігуменом Свято-Успенської Унівської лаври на п'ять років.

Керуючись кан. 939 і кан. 960, §1 ККСЦ, своєю грамотою Патріарх УГКЦ Святослав проголосив, що виборча Загальна рада відбулася за приписами права, а обраний ієромонах є здатним на уряд ігумена, тому він затвердив вибір ієромонаха Іллі (Івана Мамчака) ігуменом Свято-Успенської Унівської лаври на п'ять років з 2 травня 2015 року, повідомляє Департемент інформації УГКЦ.