• Головна
  • Новини
  • У Львові з нагоди 25-ліття легалізації УГКЦ відбулася молитовна хода за дар миру і свободи...

У Львові з нагоди 25-ліття легалізації УГКЦ відбулася молитовна хода за дар миру і свободи

20.10.2014, 10:08
У Львові з нагоди 25-ліття легалізації УГКЦ відбулася молитовна хода за дар миру і свободи - фото 1
Хода розпочалася від храму Святого архистратига Михаїла (м. Львів, вул. Винниченка, 22) і завершилася біля Архикатедрального собору Святого Юра.

Цьогоріч Українська Греко-Католицька Церква відзначає двадцять п’яту річницю виходу з підпілля та початку відкритого виконання своєї місії серед українського народу. Для відзначення цієї історичної події, а також піднесення молитви за дар миру та свободи для народів світу, 19 жовтня 2014 року у м. Львові відбулася святкова молитовна хода, учать у якій взяли тисячі львів'ян.

Хода.jpg

 Хода розпочалася  від храму Святого архистратига Михаїла (м. Львів, вул. Винниченка, 22) і завершилася біля Архикатедрального собору Святого Юра.

Хода_4.jpg

Владика Венедикт (Алексійчук) звернувся до учасників події зі словами: "Сьогодні благаємо Всевишнього за мир у всьому світі, а особливо за мир у нашій любій державі. Мир – це дар Божий. Мир є ділом справедливості і плодом любові. Досягнення миру – це також боротьба за життя. Загрозами для миру, а отже причинами війни є несправедливість, заздрість, підозрілість, гордість, помста, які лютують між людьми і народами. Війна – злочин проти життя, бо приносить зі собою страждання і смерть, горе і несправедливість".

Хода_2.jpg

У молитовній ході несли мощі блаженних новомучеників УГКЦ: блаженного священомученика Миколая Чернецького, блаженного священомученика Йосафата Коциловського, блаженного священомученика Григорія Лакоти, блаженних преподобномучеників Лаврентії та Олімпії, покровителя мирян, блаженного мученика Володимира Прийми.

ХОда_3.jpg

"Сьогодні цією молитовною ходою ми святкуємо і дякуємо Богу за 25 років легалізації нашої церкви, Ми не просто дякуємо за цей дар свободи, за 25 років, а й єднаємось в молитві за мир в усьому світі і в Україні. Адже це найбільше, чого зараз потребує Україна. Жовтень є місяцем молитов на вервиці, тому молитвою цієї ходи буде вервиця", – зазначив прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк.​

Світлини зі сайту Gazeta.ua.