• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ запросив усіх на прощу до Патріаршого собору в Києві...

Глава УГКЦ запросив усіх на прощу до Патріаршого собору в Києві

13.08.2014, 10:02
Глава УГКЦ запросив усіх на прощу до Патріаршого собору в Києві - фото 1

Напередодні свята Преображення Господнього, 19 серпня, УГКЦ відзначатиме першу річницю освячення кафедрального собору Воскресіння Христового у Києві. Таким чином, відповідно до рішення Синоду єпископів УГКЦ, 16-17 серпня 2014 року відбудеться Всецерковна проща до Патріаршого собору.

Напередодні свята Преображення Господнього, 19 серпня, УГКЦ відзначатиме першу річницю освячення кафедрального  собору Воскресіння Христового у Києві. Таким чином, відповідно до рішення Синоду єпископів УГКЦ, 16-17 серпня 2014 року  відбудеться Всецерковна проща до Патріаршого собору.

Святослав.jpg

«Торік відбулася історична подія – ми освятили Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві. Цей собор, як першопрестольний храм нашої Церкви, став серцем нашої греко-католицької церковної спільноти, осердям українського світу, особливо в драматичні часи Майдану. Саме тоді цей храм слугував батьківською хатою для тих, які потребували прихистку», – сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у відеоблозі для «Живого.ТБ», запрошуючи вірних взяти участь у прощі до Патріаршого собору в Києві.

 «Будемо літургійно святкувати це свято оновлення нашого храму. З цієї нагоди запрошую всіх вірних і тих, хто відчуває духовний зв’язок із цим осердям українського світу, прибути сюди і відчути, як б’ється серце нашої Церкви в Києві на берегах Дніпра», – сказав Блаженніший Святослав.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, програма паломництва цього разу розпочнеться з відкриття в крипті собору виставки, присвяченої 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. Завершиться проща в неділю, 17 серпня, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Після цього освятять воду в Дніпрі.