У Крилосі висвятили нового єпископа УГКЦ

04.08.2014, 10:32
У Крилосі висвятили нового єпископа УГКЦ - фото 1
У Крилосі (Давній Галич), що на Прикарпатті, 3 серпня 2014 року вперше за останні століття єрархи УГКЦ висвятили єпископа Йосафата (Мощича). Чин архиєрейської хіротонії відбувся у рамках Всеукраїнської прощі до Крилоса-Галича.

02-07-14-1-2-a.jpgУ Крилосі (Давній Галич), що на Прикарпатті, 3 серпня 2014 року вперше за останні століття єрархи УГКЦ висвятили єпископа Йосафата (Мощича). Чин архиєрейської хіротонії відбувся у рамках Всеукраїнської прощі до Крилоса-Галича.

Святителем нового єпископа став Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а співсвятителями - архиєпископ і митрополит Львівський Ігор (Возьняк), та архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Звертаючись до нововивсяченого єпископа, Патріарх УГКЦ Святослав побажав, щоби Давній Галич став для нього особливим домом, він також зауважив, що історія не пам’ятає, коли востаннє тут відбувалися єпископські свячення.

«Однак сьогодні це сталося. Це великий знак відродження, надії і сили. Тож будьте ви тим знаком для своїх людей!», - сказав він.

«Сьогодні владика Йосафат поклав на Божий престол своє життя і через його служіння Господь буде животворити та кормити свою Церкву. Бо завданням єпископа є навчати і проповідувати Євангеліє, освячувати народ Святими Тайнами Церкви і скеровувати люд до Бога. Нехай Дух Святий через вас освячує людей, а ваше слово буде словом Доброї Новини, якою через вас Господь хоче потішити серця своїх людей», - зазначив Глава УГКЦ.

Нагадаємо, що 27 травня 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець, дав свою згоду на канонічне обрання Синодом єпископів УГКЦ о. Йосафата Мощича, cинкела Івано-Франківської архиєпархії, єпископом-помічником цієї церковної адміністративної одиниці, надаючи йому титулярний осідок Пульхеріополя (Pulcheriopolis).