• Головна
  • Новини
  • Сестери Служебниці Непорочної Діви Марії вдзначили 80-річчя своєї діяльності в Україні...

Сестери Служебниці Непорочної Діви Марії вдзначили 80-річчя своєї діяльності в Україні

30.06.2014, 09:52
Сестери Служебниці Непорочної Діви Марії вдзначили 80-річчя своєї діяльності в Україні - фото 1
Cестри Служебниці 28 червня у Львові відзначили утворення Провінції Співстраждання Матері Божої Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії в Україні.

1_0_809989-a.jpgCестри Служебниці 28 червня у Львові відзначили утворення Провінції Співстраждання Матері Божої Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії в Україні. Одночасно, ювілеї богопосвяченого життя відсвяткували сестри Мирона Склянка (75 років) та Христина Депутат і Лукія Скіра (25 років). Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Святкування розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією, яку відслужив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ, який під час проповіді поділився думками про великі діла Божі, які здійснювалися в українській Провінції Сестер Служебниць протягом 80 років її діяльності.

«Таїнство Співстраждання, в честь якого названа ваша Провінція, – зауважив проповідник, звертаючись до сестер, що з’їхалися з різних монастирів Провінції, – знаходиться у самому серці таїнства відкуплення людського роду, коли Ісус віддав своє життя як викуп за багатьох. Богородиця, яка вірно стояла під хрестом, співстраждала зі своїм Сином, є співвідкупителькою людського роду і образом Церкви. Відкуплення людського роду надалі відбувається в Церкві. Там, де Церква є страждаючою, розп’ятою, бичованою – там далі довершується велике чудо відкуплення. Цього року ми особливо згадуємо тих, хто творив тіло нашої Церкви, співстраждав з розп’ятим Христом, носив рани Ісуса Христа у часи переслідувань і гонінь. 25 років тому настав Великдень для нашої Церкви – вона воскресла».