• Головна
  • Новини
  • В УКУ відзначили 100-літній ювілей Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського...

В УКУ відзначили 100-літній ювілей Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського

25.06.2014, 14:26
В УКУ відзначили 100-літній ювілей Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського - фото 1
В Українському католицькому університеті 24 червня відбулися святкування, присвячені 100-й річниці від дня народження Патріарха Мирослава Івана Любачівського – «Пастир у добу великих сподівань».

ixledp-f.jpgВ Українському католицькому університеті 24 червня відбулися святкування, присвячені 100-й річниці від дня народження Патріарха Мирослава Івана Любачівського – «Пастир у добу великих сподівань».

Вшанувати пам'ять екс-глави УГКЦ прийшло багато людей. Привітали присутніх на урочистій академії митрополит Львівський Ігор (Возьняк), владика Борис (Ґудзяк), ректор УКУ о. Богдан Прах. Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, на святкуванні були й представники міської та обласної влади.

Під час заходу пройшли дві сесії пам’яті кардинала: «Патріарх і кардинал Вселенської Церкви» та «Отець і Глава відродженої УГКЦ».

У рамках першої сесії доповідачі розповіли, насамперед, про важливий вплив Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського на формування світогляду УГКЦ та подолання тих труднощів й перешкод, які постали на її шляху до свободи. Модератором був о. Богдан Прах.