• Головна
  • Новини
  • У Харкові Глава УГКЦ ввів на престол владику Василя (Тучапця)...

У Харкові Глава УГКЦ ввів на престол владику Василя (Тучапця)

02.06.2014, 10:56
У Харкові Глава УГКЦ ввів на престол владику Василя (Тучапця) - фото 1
У проповіді Предстоятель УГКЦ зауважив, що УГКЦ урочисто проголосила створення нової структури цієї Церкви – нового екзархату».

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 1 червня 2014 року увів владику Василя (Тучапця) на престол Екзарха Харківського. Подія відбулася в каплиці Святого Миколая Чудотворця, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У проповіді Предстоятель УГКЦ зауважив, що УГКЦ урочисто проголосила створення нової структури цієї Церкви – нового екзархату». Верховний Архиєпископ відзначив, що Чину інтронізації передували роки праці і терпіння простих віруючих, які протягом усіх років жорстокого атеїстичного режиму не втратили своєї віри, не втратили свідомості, що вони є синами й доньками Бога. І ту віру передали своїм нащадкам.

Харків.jpg

«Цьому дневі передувало багато років праці та молитви наших священиків, які першими прибули на ці терени: Слобожанщини, Сумщини, Полтавщини, щоб кормити наших вірних словом надії і надавати їм обслугу, живлячи їх таїнствами Христової Церкви. Треба сьогодні особливо подякувати Господу Богу за те геройське життя і служіння тих священиків, монахів і монахинь, які часом жили за межею бідності, але наповнювали Словом Божим своїх людей. Цьому дневі передувало 12 років архиєрейського пастирського служіння нашого єпископа на цих теренах, владики Степана», – розповів Глава Церкви.

Блаженніший Святослав подякував усім тим, хто долучився до будівництва Харківського екзархату. Він відзначив, що інтронізація Харківського екзарха «стає новим початком». «Ми бачимо, як ще багато треба завершити, як ще багато добрих справ нас чекає», – сказав Предстоятель.

Для участі в інтронізації до Харкова прибули: владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький, та владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацький. У Літургії з нагоди інтронізації взяв участь владика Станіслав Широкорадюк, ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ. На урочистості також були владика Митрофан (Бутинський), єпископ Харківський і Богодухівський УПЦ КП, та владика Ігор (Ісіченко), Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ.