В УГКЦ відбулася хіротонія нового єпископа

26.05.2014, 10:08
В УГКЦ відбулася хіротонія нового єпископа - фото 1
24 травня під час Літургії в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Стрию здійснено чин архиєрейської хіротонії о. Богдана (Манишина).

24 травня під час Літургії в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Стрию здійснено чин архиєрейської хіротонії о. Богдана (Манишина).

Святителями були Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук), владика Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський, та владика Тарас (Сеньків). Крім того, відбулася інтронізація владики Тараса (Сеньківа) на єпарха Стрийського.

Манишин.jpg

Звертаючись до стрийських єпископів, першоєрарх УГКЦ Патріарх Святослав підкреслив, що Господь знову посилає двох пастирів для свого стада, зокрема в Стрийську єпархію: «Ми сьогодні урочисто впровадили на престол стрийських єпископів – нового Правлячого архиєрея Тараса (Сеньківа) та хіротонізували нового єпископа-помічника Богдана (Манишина). Це великий знак запевнення присутності Доброго Пастиря серед нас», – зазначив він. За словами Глави Церкви, єпископи мають стати двома руками Христа, який іде шукати своїх загублених овець, потішати, обтирати їхні сльози і збирати в одне стадо.

Участь у Богослужінні взяли: Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, владики УГКЦ, єпископ-помічник Мукачівської єпархії ГКЦ, владика Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії РКЦ, владика Леон Малий, єпископ-помічник Львівської архидієцезії РКЦ.

Під час своєї промови владика Богдан подякував Святішому Отцеві Франциску, Апостольському нунцієві Томасу Галліксону, Блаженнішому Святославу та всім членам Синоду Єпископів УГКЦ за довіру.

«Чим віддячу Господеві за все, що він воздав мені?» – це питання ставитиму собі завжди, приступаючи до праці у Стрийській єпархії». Далі нововисвячений архиєрей подякував владиці Тарасу (Сеньківу) та всім священикам Стрийської єпархії за довір’я, довготерпеливість, шляхетність і турботу. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ

Довідка: отець Богдан Манишин народився 24 жовтня 1972 року в м. Новому Роздолі Миколаївського району Львівської області. У 1987-1991 роках навчався в Новороздільському політехнічному технікумі. Від 20 листопада 1991 року до 7 грудня 1993 року – військова служба у Збройних силах України.

У 1996 році вступив на навчання до Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ, яку успішно закінчив 2002 року. Упродовж 2002-2004 років навчався на кафедрі пасторального богослов’я Люблінського католицького університету (Польща), здобувши ступінь ліценціата.

Таїнство Священства прийняв 15 вересня 2002 року в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий [святитель владика Юліан (Ґбур)].

Виконував такі призначення:

- представника від Стрийської єпархії в Митрополичій євангелізаційній комісії УГКЦ;

- в.о. військового капелана в Академії сухопутних військ України м. Львова.

Від липня 2004 року до листопада 2006 року був сотрудником парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия, після чого 22 жовтня 2006 року призначений адміністратором храму Святого Миколая в м. Перемишляни.

З 2004 року духівник спільноти «Віра і світло» в Стрию.

12 квітня 2010 року декретом владики Тараса (Сеньківа) призначений протосинкелом Стрийської єпархії УГКЦ.