«Загрози УГКЦ на Донбасі немає», - владика Степан (Меньок)

17.04.2014, 20:16
«Загрози УГКЦ на Донбасі немає», - владика Степан (Меньок) - фото 1
«Незважаючи на ескалацію насильства на Донбасі, критичної загрози релігійним громадам УГКЦ немає. «На Донбасі нашу Церкву знають. Про це сказав владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький в інтерв’ю Радіо Ватикану.

«Незважаючи на ескалацію насильства на Донбасі, критичної загрози релігійним громадам УГКЦ немає. «На Донбасі нашу Церкву знають.

І знають з доброї сторони, як тих, що голосять Слово Боже і як тих, що роблять багато соціальних проектів: діти вулиці, ВІЛ-інфіковані діти…Ці проекти мало б робити місто, але робимо їх ми», - про це сказав владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький в інтерв’ю Радіо Ватикану.

vl_menok.jpg

Владика додав, що з посиленням ескалації насильства на Донеччині у храмах УГКЦ збільшується число вірних. «Спеціально спостерігав, чи буде менше людей чи ні. Але ні, абсолютно не менше. Навіть більше. Бо завжди так буває – як тривога, то до Бога. Люди в такі моменти дуже тягнуться до Бога», - сказав архиєрей.

Крім того, владика Степан повідомив, що кількість парафій УГКЦ за останні роки на Південному-Сході України зросла до 82 парафій.

За словами Екзарха, через розширення Донецько-Харківського екзархату було й прийнято рішення про його поділ. «Більш практично для єпископа працювати, коли є менше число парафій і коли є окремий владика, який може слідкувати за всім. Тому поділ Донецько-Харківського екзархату був необхідний», - зазначив владика Степан. Про  це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.