• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ призначено нового єпарха Коломийсько-Чернівецького...

В УГКЦ призначено нового єпарха Коломийсько-Чернівецького

13.02.2014, 13:25
В УГКЦ призначено нового єпарха Коломийсько-Чернівецького - фото 1
Призначення відбулося за згодою Синоду єпископів УГКЦ та Апостольської Столиці.

У Ватикані 13 лютого 2014 року повідомлено про те, що Блаженніший Святослав (Шевчук), Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, за згодою Синоду єпископів УГКЦ та порадившись з Апостольською Столицею, створив Кримський екзархат УГКЦ, виокремивши його з дотеперішнього Одесько-Кримського екзархату УГКЦ, а дотеперішнього екзарха Одесько-Кримського владику Василія (Івасюка) призначив єпархом Коломийсько-Чернівецьким УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

ivasjuk_majdan.jpg

Владика Василь (Івасюк), новопризначений єпарх Коломийсько-Чернівецький, народився 21 січня 1960 року у селі Дора на Івано-Франківщині. Навчався у підпільній греко-католицькій семінарії, згодом – у Вищій духовній семінарії в Тернополі та в Папському григоріанському університеті в Римі, де у 2003 році отримав ліценціат з догматичного богослов'я.

У липні 2003 року призначений першим екзархом новоствореного Одесько-Кримського екзархату УГКЦ та прийняв архиєрейське рукоположення 28 вересня того ж року.

Після раптової смерті владики Миколая (Сімкайла), 23 травня 2013 року призначений адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії.