• Головна
  • Новини
  • У Львові відзнято епізод «Дитинство» для веб-фільму про Любомира (Гузара)...

У Львові відзнято епізод «Дитинство» для веб-фільму про Любомира (Гузара)

12.02.2014, 10:38
У Львові відзнято епізод «Дитинство» для веб-фільму про Любомира (Гузара) - фото 1
Услід за Блаженнішим Любомиром творча група документального проекту «Любомир» вирушила до Львова, де пройшла першими життєвими стежками головного героя фільму.

Услід за Блаженнішим Любомиром творча група документального проекту «Любомир» вирушила до Львова, де пройшла першими життєвими стежками головного героя фільму.

Знятий у Львові  матеріал вже найближчим часом можна буде побачити онлайн у новому епізоді «Дитинство»  веб-фільму «Любомир». «Блаженніший Любомир призначив нам зустріч у Свято-Покровському монастирі сестер студиток на Вічевій. Ми почали з молитви і одразу потрапили у світ дитинства», - розповідає про початок львівських зйомок сценарист Леся Харченко. При монастирі діє початкова Школа святої Софії, тому першими, хто зустрів кінематографістів на монастирському подвір`ї, були школярі: «Кількома годинами по тому ми зустрічалися з однокласниками Блаженнішого, і вже легко уявляли їх такими самими хлопчиками-львів`янами, хоч і з далеких воєнних років», - поділилася враженнями авторка ідеї фільму.

11-02-14-4.jpg

Команда проекту побувала в домі, де народився і зростав майбутній Патріарх,  спілкувалася з львів`янами, які зберігають пам`ять про родину Гузарів, домовилася про співпрацю із львівськими музеями та дослідницькими центрами: «Нам цікаві кожне свідчення, кожен документ, кожна світлина, яка допоможе розкрити постать Блаженнішого Любомира», - каже редактор проекту Роксолана Шкіль .

Менеджер проекту провів низку зустрічей з духовенством, підприємцями та медійниками Львова. «Ми сподівалися на підтримку земляків Блаженнішого Любомира і не помилилися.  Львів`яни готові підтримувати проект про свого великого сучасника», - розповів продюсер проекту Павло Казанцев.  На лютий-березень готуються спеціальні презентаційні зустрічі проекту «Любомир» у Львові.

Як повідомлялося раніше, документальний проект «Любомир» - це пов’язані між собою класичний документальний фільм про Блаженнішого Любомира (Гузара) та перший в Україні інтерактивний фільм у вигляді web-documentary. Проект здійснюється з благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

Взяти участь у фінансуванні проекту можна у зручний спосіб на сайті за допомогою платіжної  системи Pay Pal чи банківської картки, а також шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок Патріаршої курії УГКЦ.  Кожен, хто зробить внесок більш як 100 грн або 12 доларів, буде вказаний у титрах фільму. Кожен, хто зробить внесок понад 1000 грн або 120 доларів, отримає диск із фільмом та буде вказаний у титрах співпродюсером документального проекту «Любомир». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.