• Головна
  • Новини
  • Митрополит Львівський УГКЦ презентував три книги проповідей...

Митрополит Львівський УГКЦ презентував три книги проповідей

30.12.2013, 09:29
Митрополит Львівський УГКЦ презентував три книги проповідей - фото 1
У Львівській духовній семінарії Святого Духа 26 грудня 2013 року відбулася презентація книжок владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа і Митрополита Львівського.

 У Львівській духовній семінарії Святого Духа 26 грудня 2013 року відбулася презентація книжок владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа і Митрополита Львівського.

Архиєрей презентував три книги: «Слово Гоподнє живе та діяльне», збірник проповідей, що побачила світ у 2009 році; «Духовне слово», Том І, 2002-2007 рр., видавничий відділ «Артос», 2012, та «Духовне слово», Том ІІ , 2008-2011 рр. видавничий відділ «Артос», 2013.

27-12-13-2.jpg

Під час презентації про деякі аспекти творчості Митрополита мали слово: Іван Паславський, кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Інституту українознавста ім. Івана Крип'якевича НАНУ, з доповіддю «Історико-пасторальний огляд» та Степан Павлюк, доктор історичних наук, академік НАНУ, директор Інституту народознавства у Львові, який підготував «Суспільний огляд духовних писань Митрополита Львівського Ігоря Возьняка».

Доповідачі підкреслили значущість творчої праці Митрополита, наголошуючи водночас, що це вияв ревного душпастирства. За їхніми словами, це підтвердження того, що Церква підтримує суспільство у всіх його добрих починаннях.

До присутніх звернувся й сам автор – владика Ігор. Він щиро поділився нелегким, але радісним творчим процесом написання книг і заохотив пресвітерів Львівської архиєпархії до написання подібних праць. 

Модератор презентації д-р Михайло Перун, директор фундації «Андрей» і викладач УКУ, розповів про особливості цих трьох книг, зокрема про цікаве укладення проповідей за датою і місцем.

Насамкінець усі охочі могли переглянути чи придбати книги  владики Ігоря та пізнати його творчу й душпастирську працю, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.