• Головна
  • Новини
  • Синод єпископів УГКЦ постановив проголосити в усіх парафіях Декаду місійності...

Синод єпископів УГКЦ постановив проголосити в усіх парафіях Декаду місійності

18.11.2013, 13:21
Синод єпископів УГКЦ постановив проголосити в усіх парафіях Декаду місійності - фото 1
У всіх парафіях Української Греко-Католицької Церкви відтепер відбуватиметься Декада місійності. Таке рішення прийняв Синод єпископів УГКЦ.

av6t0537-s.jpgУ всіх парафіях Української Греко-Католицької Церкви відтепер відбуватиметься Декада місійності. Таке рішення прийняв Синод єпископів УГКЦ.

«Щоб допомогти кожному вірному нашої Церкви ділитися своєю вірою, розпалити в собі місійний дух, Синод єпископів нашої Церкви постановив проголосити в усіх наших парафіях Декаду місійності, до активної участі в якій закликаємо всіх дітей Української Греко-Католицької Церкви – душпастирів, ченців та черниць і вас, улюблені в Христі миряни», - йдеться у пастирському посланні Синоду єпископів.

Декада місійності проводитиметься щороку впродовж десяти днів між святами Вознесіння Господнього і Зіслання Святого Духа.

«Подібно як апостоли в ті дні перебували в молитві, щоб «зодягнутися силою з висоти» в день П’ятдесятниці, так і ми в молитві відкриватимемося на «силу з висоти», якою звершуватимемо ті місійні діяння, що на них надихне Святий Дух і благословить Церква», - наголошують єпископи.

У посланні також сказано, що Рік віри УГКЦ завершить у Римі, святкуючи золотий ювілей перенесення мощів великого святого – священномученика Йосафата Кунцевича – до базиліки Святого апостола Петра. Греко-католицькі владики зазначають, що приклад цього великого святого й інших новомучеників та ісповідників віри ХХ століття вчить цінувати дар віри та нашу приналежність до Вселенської Церкви.