• Головна
  • Новини
  • У Римі обрали нову головну управу сестер Чину святого Василія Великого...

У Римі обрали нову головну управу сестер Чину святого Василія Великого

22.07.2013, 09:43
У Римі обрали нову головну управу сестер Чину святого Василія Великого - фото 1
У Римі з 8 до 24 липня 2013 року триває Х Генеральна капітула сестер Чину святого Василія Великого.

uprava_rym.JPGУ Римі з 8 до 24 липня 2013 року триває Х Генеральна капітула сестер Чину святого Василія Великого. Архимандринею на наступні шість років 19 липня обрали м. Дію Стасюк із провінції Пресвятої Трійці в Україні. Зазначимо, що вона вже виконувала це служіння в 1989-2001 роках.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, 20 липня відбулися вибори головних дорадниць, які допомагатимуть головній настоятельці в управлінні Чином. Першою дорадницею та заступницею обрано с. Лідію Анну Савку зі США, а дорадницями с. Марієлу Роцин з Аргентини, с. Даніелу Стефкову зі Словаччини та с. Назарію Михайлюк з України.

Сестри василіанки є членкинями міжнародного Чину, котрий об’єднує жіночі монаші спільноти різних Східних Католицьких Церков візантійської традиції, в основі чернечої традиції яких є правило св. Василія Великого. Маючи центральну управу в Римі, Чин складається з восьми провінцій (Аргентина, Хорватія, Польща, Румунія, Словаччина, Україна та дві у США), двох віце-провінцій (Хорватія та Словаччина), трьох делегатур (Австралія, Бразилія, Угорщина) та контемплятивного монастиря Пресвятого Серця в Міддлетаун, США.