• Головна
  • Новини
  • Адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ став владика Василь (Івасюк)...

Адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ став владика Василь (Івасюк)

25.05.2013, 20:28
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 25 травня у Коломиї зачитав грамоту про призначення екзарха Одесько-Кримської єпархії УГКЦ Василя (Івасюка) адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 25 травня у Коломиї зачитав грамоту про призначення екзарха Одесько-Кримської єпархії УГКЦ Василя (Івасюка) адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Владика Василій склав у храмі перед Главою УГКЦ визнання віри і вступив у нові обов’язки.

“Прийміть цю горем опечалену єпархію і потішайте її, як добрий батько”, - промовив Патрыарх Святослав до нового Адміністратора єпархії владики Василія.

Як повідомляє прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії, Глава УГКЦ звернувся до священиків, монахів і монахинь, вірян єпархії, щоб прийняли нового єпископа і всілякого його підтримували.

Патріарх Святослав пригадав, що з сьогоднішнього вечора (25 травня 2013 року) у Божественній Літургії слід споминати Владику Василія як свого Правлячого Архиєрея в усіх храмах Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Довідка: владика Василь Івасюк народився 21 січня 1960 року в селі Дора поблизу Яремчі. Закінчивши середню школу, поступив до Інституту меліорації в Рівному. Тоді ж відвідував підпільну духовну семінарію. Відтак продовжив вивчати теологію у Вищій духовній семінарії в Тернополі, а потім – в Папському Григоріанському університеті в Римі, де у 2003 році отримав ліценціат з догматичного богослов’я.

Рукоположений на священика 16 серпня 1989 року. Спочатку працював у підпіллі в Тернопольській та Івано-Франківській областях. У грудні 1989 року став парохом у Старому Місті та Підгайцях; у серпні 1990 року – парохом і деканом в Бережанах.

У 1993 році був призначений канцлером Зборівської єпархії, а наступного року – вікарієм тієї ж єпархії та настоятелем церкви Преображення Господнього у Зборові.

1 червня 1996 року призначений протосинкелом Зборівської єпархії. Після повернення з Риму став протосинкелом Сокальської єпархії. 28 липня 2003 року Папа Іван Павло ІІ ухвалив призначення отця Василя Івасюка першим Екзархом Одесько-Кримським. 28 вересня 2003 року, в 15-ту неділю після Зіслання Святого Духа, відбулася архієрейська хіротонія. Головним святителем був Блаженніший Любомир кардинал Гузар, а співсвятителями –архієрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії Юліян Вороновський та правлячий Архієрей Сокальської єпархії Михаїл Колтун.