• Головна
  • Новини
  • У Києві презентуватимуть книгу Блаженнішого Любомира (Гузара)...

У Києві презентуватимуть книгу Блаженнішого Любомира (Гузара)

01.04.2013, 12:56
У Києві презентуватимуть книгу Блаженнішого Любомира (Гузара) - фото 1
У київській книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3) 2 квітня відбудеться презентація книжки Архиєпископа-емерита УГКЦ Любомира (Гузара) під назвою «Три дороги». Видання приурочене до його 80-річного ювілею.

28-03-13-2-u.jpgУ київській книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3) 2 квітня відбудеться презентація книжки Архиєпископа-емерита УГКЦ Любомира (Гузара) під назвою «Три дороги». Видання приурочене до його 80-річного ювілею, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У презентації візьмуть участь: Блаженніший Любомир (Гузар), релігієзнавець Віктор Єленський, автор вступного слова до аудіокниги Блаженнішого Любомира «Дорога до Бога», медіаексперт Дмитро Крикун, співавтор аудіокниги «Дорога до себе».

«Три дороги» – бесіди Глави Української Греко-Католицької Церкви в 2001-2011 роках з журналістами. До книжки також увійшли фрагменти з його аудіокниг, назви яких співзвучні з розділами цього видання «Дорога до себе», «Дорога до ближнього», «Дорога до Бога».

Екс-Глава УГКЦ у книжці дає відповіді на низку актуальних запитань, які сьогодні хвилюють українців. Зокрема, Блаженніший Любомир розповідає, що таке бути собою, як слід розуміти свободу й що значить бути свобідним. У «Трьох дорогах» Архиєпископ достатньо уваги присвячує темі, як правильно виховувати дітей.

«Якщо людина не має відчуття, що добре, а що погане, – це трагедія… Вчити дитину змалечку, що корупція – це лихо… Дітей треба годувати ідеалами», – радить автор.

Упорядником видання стала відомий журналіст Катерина Щоткіна. «Для мене ця робота стала справжнім подарунком – Блаженніший Любомир прецікавий співбесідник. Готовність такої людини йти назустріч, говорити, ділитися думками – бальзам на журналістське серце. Утім, говорити з кардиналом Гузаром для журналіста, який намагається залишатися об’єктивним, ніколи не було простим завданням – вміння Блаженнішого знайти правильну тональність для розмови причаровує і невдовзі перетворює журналіста на союзника, на співавтора. Опиратися цьому шарму дуже важко. Під час роботи над цією книжкою я могла, нарешті, дозволити собі просто віддатися задоволенню розмови», – поділилася Катерина Щоткіна своїми враженнями від роботи над виданням.

«Три дороги» призначені для широкого кола читачів. Книжку можна придбати в мережі книгарень «Є» та в храмах УГКЦ.