• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ привітав новообраного Патріарха Халдейської Католицької Церкви...

Глава УГКЦ привітав новообраного Патріарха Халдейської Католицької Церкви

05.02.2013, 14:18
Глава УГКЦ привітав новообраного Патріарха Халдейської Католицької Церкви - фото 1
Глава Церкви запевняє Архиєпископа Луї Сакко в молитвах і братній підтримці з боку вірних УГКЦ.

Святослав_(Шевчук).jpg«Ваше Блаженство, з великою радістю я дізнався про те, що під час Священного Синоду Халдейської Католицької Церкви, який проходив у Римі, 28 січня 2013 року, Вас було обрано новим Патріархом вавилонських халдеїв, і про отримання Вами після цього “Ecclesiastica Communio” («церковного сопричастя») від Папи Венедикта XVI», - ідеться в листі-привітанні Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, до новообраного Архиєпископа Луї Сакко, Патріарха Халдейської Католицької Церкви.

У цьому листі Глава Церкви запевняє Архиєпископа Луї Сакко в молитвах і братній підтримці з боку вірних УГКЦ: «Ми молимося, щоб Сам Господь був джерелом сили, потрібної Вам, щоб вести з мудрістю і батьківською любов’ю вірних, доручених Вашій пастирській опіці. Прийміть, Ваше Блаженство, мої запевнення у братерському сопричасті та найкращі побажання».

Додамо, що із 28 січня до 1 лютого 2013 року в Римі відбувався Синод Єпископів Халдейської Католицької Церкви. Під час Синоду Главою цієї Церкви обрано Архиєпископа Луї Сакко, що замінив на цій посаді кардинала Еммануела III Делі, який покинув престол через поганий стан здоров'я. Як повідомляє видавництво Святого Престолу, Папа Римський у спеціальному посланні побажав новому Предстоятелю Церкви «успішної пастирської праці на землі пророка Авраама», а усьому іракському народові - довгоочікуваного миру, взаєморозуміння та спокою. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.