У парафіях УГКЦ моляться за єдність християн

15.01.2013, 09:58
Головною темою розважання і гаслом цього екуменічного Тижня стали слова з книги пророка Міхея: «Чого очікує від нас Господь?» (6, 6-8).

Із 18 до 25 січня вірні УГКЦ приєдналися до Тижня молитов за єдність християн, який традиційно відбувається в усьому світі. Головною темою розважання і гаслом цього екуменічного Тижня стали слова з книги пророка Міхея: «Чого очікує від нас Господь?» (6, 6-8).

Тему, запропоновану християнами Індії, зокрема Християнським студентським рухом і Загальноіндійською католицькою федерацією університетів, опрацювали Всесвітня рада Церков та Папська рада у справах єдності християн.

Звертаючи увагу на сьогоднішню тематику, о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ у справах єдності християн, зокрема зазначив: «Обрана тема передовсім заохочує всіх християн до справедливості і, як переконують християни Індії, її можна порівняти з ситуацією Божого люду часів пророка Міхея та найбідніших каст сучасної Індії. Нинішні індійські християни також потерпають від переслідування, несправедливості, нехтування людських прав і обов’язків».

«Тиждень молитов за єдність християн відбувається у світі з кінця 30-х років. В Україні така молитва відбудеться у неділю, 20 січня, відповідно до програми Тижня, у храмі Святого Василія Великого УГКЦ (Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). Початок о 18.00», — повідомив о. Ігор.

Того дня буде відслужено екуменічний Молебень, під час якого зі словом виступлять Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, Апостольській нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, духовенство римо-католицької, православних та протестантських Церков. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.