• Головна
  • Новини
  • У Соборі Паризької Богоматері відбулась інтронізація єпископа УГКЦ Бориса (Ґудзяка)...

У Соборі Паризької Богоматері відбулась інтронізація єпископа УГКЦ Бориса (Ґудзяка)

02.12.2012, 20:26
У Соборі Паризької Богоматері відбулась інтронізація єпископа УГКЦ Бориса (Ґудзяка) - фото 1

2 грудня, у Парижі, в Соборі Паризької Богоматері відбулася церемонія інтронізації владики Бориса (Ґудзяка) як Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії. Божественну Літургію очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

exklusiv.gif

IMG_5012.JPG

2 грудня, у Парижі, в Соборі Паризької Богоматері відбулася церемонія інтронізації владики Бориса (Ґудзяка) як Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії. Літургію очолив Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук).

Участь у церемонії інтронізації взяли Архиєпископ Парижа Кардинал Андре Вент-Труа та Кардинал Крістоф Шонборн. На урочистій Літургії співслужили єпископи та десятки священиків УГКЦ з різних країн світу, представники Католицької та Православних Церков. Богослужіння супроводжував хор Львівської духовної семінарії Cвятого Духа та Українського католицького університету «Стрітення».    
Урочистості розпочались пішою ходою від головної церкви греко-католиків у Парижі - катедри святого Володимира, до собору Нотр-Дам. У Париж на інтронізацію єпископа Бориса (Ґудзяка) з’їхалися паломники з України та усього світу. Собор Паризької Богоматері, який може умістити три тисячі осіб, був наповнений вщент.

Під час проповіді Патріарх Святослав (Шевчук) наголосив на історичній важливості цього моменту, який переживає Українська Греко-Католицька Церква. Глава УГКЦ зазначив, що перед екзархатом сьогодні стоять великі виклики і завдання: «Ми повинні ділитися скарбом віри нашої Церкви-мучениці із сучасною людиною, яка живе у секуляризованому світі. Ми маємо показати світові молоде обличчя нашої Церкви із більш як тисячолітньої історією. У цьому екзархаті твориться особливий простір спілкування між Богом і людиною, у якому наша Церква покликана служити. Важливо, щоб цей простір перетворився на європейський інтелектуальний осередок нашої Церкви, де ми повинні ділитися вірою та надією з усіма людьми доброї волі».

Собор Паризької Богоматері

Екзарх Борис (Ґудзяк) подякував Патріархові та Синодові Єпископів УГКЦ за довіру, благословення та підтримку, також  дипломатам, підприємцям, спільноті Українського католицького університету та Львівської духовної семінарії, усім паломникам, які приїхали до Парижу з нагоди інтронізації: «Ми маємо велику відповідальність ділитися благодатями, якими Бог нас наділив, тому виходьмо із своїх зон комфорту і відкриваймося ближнім».