• Головна
  • Новини
  • У Парижі розпочалися святкування з нагоди інтронізації владики Бориса (Ґудзяка)...

У Парижі розпочалися святкування з нагоди інтронізації владики Бориса (Ґудзяка)

30.11.2012, 09:00
У Парижі розпочалися святкування з нагоди інтронізації владики Бориса (Ґудзяка) - фото 1

Архиєрейською Літургією в соборі святого Володимира в Парижі розпочалися святкування з нагоди інтронізації єпископа Бориса Ґудзяка як Апостольського екзарха для українців-католиків в Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу. Чин інтронізації відбудеться 2 грудня в соборі Нотр-Дам, адже українська катедра не може вмістити вірних екзархату та численних паломників, які прибули з України і різних країн Європи.

IMG_0286a.JPGАрхиєрейською Літургією в соборі святого Володимира в Парижі розпочалися святкування з нагоди інтронізації єпископа Бориса (Ґудзяка) як Апостольського екзарха для українців-католиків в Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу. Чин інтронізації відбудеться 2 грудня в соборі Нотр-Дам, адже українська катедра не може вмістити вірних екзархату та численних паломників, які прибули з України і різних країн Європи.

«Ми, українці, маємо завдання свідчити, попри те, що іноді перебуваємо на маргінесі Європи, водночас будучи європейцями. Тому треба виходити поза себе. Нас сьогодні є набагато більше, аніж було перших апостолів, і вони не боялися йти на кінці імперії та плисти проти течії. Чи ми готові виходити зі своїх зон комфорту, мови, Галичини, і простягати руку тим, які є на маргінесах, які заблудили? Це питання стоїть перед усіма. Для того,щоб ми мали наснагу долати сумніви, Господь дає нам славу. Єпископські ризи і введення на престіл не є возвеличенням конкретної людини: вони потрібні для того, щоб зрозуміти, що ми є послідовниками Христа, маємо духовну тотожність і звання синів та дочок Господніх», - наголосив у своєму слові до прочан і вірних екзархату владика Борис.

Він також додав, що надзвичайно зворушений присутністю на Літургії семінаристів Львівської духовної семінарії, викладачів, працівників і студентів УКУ, друзів з Ляршу та Емаусу.  

IMG_0313a.JPG

Парох катедри святого Володимира отець Михайло Романюк привітав паломників з України: «Коли ми починали готуватися до цього свята, було трохи страшно, але сьогодні дуже приємно бачити усіх: бачити дві родини – вірних екзархату і родину УКУ – які єднаються сьогодні в Парижі. Це початок великого майбутнього і для вас, і для нас». 

Також 29 листопада відбулася панахида на могилах екзархального духовенства та голови Директорії УНР Симона Петлюри.