• Головна
  • Новини
  • У Візантійському духовному центрі у Зальцбурзі відбувся «День зустрічі»...

У Візантійському духовному центрі у Зальцбурзі відбувся «День зустрічі»

23.11.2012, 14:23
У Візантійському духовному центрі у Зальцбурзі відбувся «День зустрічі» - фото 1

17 листопада у Візантійському духовному центрі у Зальцбурзі (Австрія) відбувся «День зустрічі» на тему: «Чоловіки та жінки віри у серці світу». Центр знаходиться при парафії святого Марка Української Греко-Католицької Церкви у Зальцбурзі та покликаний знайомити австрійців із досвідом та багатством східно-християнської традиції. Про це повідомив РІСУ о. Андреас Боненбергер, директор Візантійського Духовного Центру в Зальцбурзі.

Mirella-Reves.jpg17 листопада у Візантійському духовному центрі у Зальцбурзі (Австрія) відбувся «День зустрічі» на тему: «Чоловіки та жінки віри у серці світу». Центр знаходиться при парафії святого Марка Української Греко-Католицької Церкви у Зальцбурзі та покликаний знайомити австрійців із досвідом та багатством східно-християнської традиції. Про це повідомив РІСУ о. Андреас Боненбергер, директор Візантійського Духовного Центру в Зальцбурзі.

У цей день в Центр завітав єпископ-помічник Львівський Венедикт. Окрім нього захід відвідали єпископ-помічник Зальцбурзький Андреас Лаун, протоєрей Юрій Коласа, протисинкел католиків візантійського обряду в Австрії, протоєрей Тарас Чалага, настоятель парафії святої Варвари у Відні (УГКЦ) та ігумен Михаїл Прохашка, настоятель монастиря у місті Герас, у нижній Австрії, єромонах Роман Вернер з Баварії, та протоєрей Думітру Візуіану з Румунської Православної Церкви, а також численні гості.

Dr.-Kandler-Mayr-and-Igumenos-Michael-Prohazka-Abbot-of-Geras.jpgВпродовж «Дня зустрічі» відбулась Архиєрейська Літругія, яку очолив владика Венедикт. А також інші богослужіння добового кола: Третій час, Велика Вечірня та Акафіст до Богородиці. Між богослужіннями відбулись лекції, які були присвячені святості в сучасному світі. Єлизавета Кандлер-Майр, канцлер Архиєпархії Зальцбурга розповіла присутнім про новопроглошену святу Гільдегарду Бурян. О. Андреас Боненбергер представив життя російської святої Марії Скобцової, а Джон Рівс мав доповідь про життя і час слуги Божого Андрея Шептицького. О. Миколай Горникевич показав присутнім дорожню ікону «Богородиці Знамення», яку Шептицький вислав його дідусеві в час свого заслання в російське місто Курськ. Ці презентації, а також слово владики Венедикта, як йдеться у повідомленні, дали змогу присутнім поглибити розуміння що означає бути святим сьогодні. Захід відбувся за підтримки фундації Pro Oriente.

Візантійський духовний центр був заснований в 2008 році як спільна ініціатива архиєпископа Зальцбурга і Української Греко-Католицької Церкви в Австрії. Детальніше про діяльність Центру можна дізнатись за адресою.