• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ висловив співчуття вірним УГКЦ у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії...

Глава УГКЦ висловив співчуття вірним УГКЦ у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії

14.11.2012, 09:41
Глава УГКЦ висловив співчуття вірним УГКЦ у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії - фото 1
За словами Патріарха Святослава, завдяки ревній праці покійного УГКЦ творила спільноту вірних Христовим заповідям у Франції, країнах Бенілюксу та Шейцарії.

Михаїл_Гринчишин.jpg«Життєвий шлях владики Михайла був сповнений великої смиренності, жертовного служіння та повної самовіддачі у праці для прослави Господа нашого Ісуса Христа й добра УГКЦ. Його вибір завжди був на користь Бога: вступ до монастиря отців редемптористів, отримання священичих свячень, ревне душпастирювання в Нью-Йорку, Вінніпезі та Саскатуні, захист докторату в Папському східному інституті, викладацька діяльність у семінаріях Канади тощо», – йдеться у листі-співчутті Блаженнішого (Святослава), Глави УГКЦ, з приводу смерті владики Михайла (Гринчишина), Апостольського екзарха для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, яке адресоване владиці Борису (Ґудзяку).

Глава Церкви особливо відзначає у листі діяльність владики Михайла на посаді постулятора беатифікаційного процесу Митрополита Андрея (Шептицького), що «стало його життєвим завданням». «Він доклав неймовірних зусиль, щоб «воскресити» ім’я мого славного попередника, яке було сплюндроване комуністичним режимом», – зазначає Предстоятель УГКЦ.

Крім цього, за словами Патріарха Святослава, завдяки ревній праці покійного УГКЦ творила спільноту вірних Христовим заповідям у Франції, країнах Бенілюксу та Шейцарії.

«Для усіх нас постать Владики Михайла є прикладом для утвердження в життєдайності Євангелія. Уся наша Церква в молитві до Господа просить, щоб Він прийняв його у своїй небесній обителі, де «всі святі і праведні спочивають», та сотворив новопреставленому Преосвященному Владиці Михайлу вічную пам'ять», - йдеться наприкінці листа.

Як РІСУ повідомляла, 12 листопада на 84 році життя відійшов до вічності владика Михаїл (Гринчишин), Апостольський Екзарх для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії.