• Головна
  • Новини
  • 31 серпня 2012 року проголошено Днем Патріарха Святослава у м. Нью-Вестмінстер (Канада)...

31 серпня 2012 року проголошено Днем Патріарха Святослава у м. Нью-Вестмінстер (Канада)

03.09.2012, 10:45
31 серпня 2012 року проголошено Днем Патріарха Святослава у м. Нью-Вестмінстер (Канада) - фото 1
Триває візит Глави УГКЦ Патріарха Святослава до Нью-Вестмінстерської єпархії УГКЦ для відзначення 100-ї річниці прибуття до Канади першого єпископа УГКЦ – блаженного Микити (Будки).

Триває візит Глави УГКЦ Патріарха Святослава до Нью-Вестмінстерської єпархії УГКЦ для відзначення 100-ї річниці прибуття до Канади першого єпископа УГКЦ – блаженного Микити (Будки).

30 серпня Блаженніший Святослав разом із владиками УГКЦ взяв участь у Вечірній на парафії Воздвиження Чесного Хреста м. Суррі, Британська Колумбія. Після молитви Предстоятель УГКЦ зустрівся з вірними, священиками, з представниками різних організацій та комісій єпархії.

Канада_1.jpg

31 серпня Патріарх Святослав освятив новостворений єпархіальний та катехитичний центр імені першого єпископа Нью-Вестмінстерського бл. п. Єроніма (Химія) і бібліотеку імені владики Северіана (Якимишина). На посвячення прибули представники місцевої влади, які активно підтримують громаду єпархії, а також члени Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ. З нагоди візиту до Нью-Вестмінстера Глави УГКЦ мер міста зачитав особливу декларацію, проголошуючи 31 серпня 2012 року Днем Патріарха Святослава у м. Нью-Вестмінстер.

На зустріч із Предстоятелем УГКЦ прибула велика кількість вірних з околиць Великого Ванкувера, а також з острова Ванкувер, що у Британській Колумбії. Користуючись цією нагодою, особливими нагородами було відзначено вірних, які довгі роки працювали і продовжують активно працювати для зміцнення і розбудови Української Греко-Католицької Церкви у Британській Колумбії.

1 вересня Глава УГКЦ очолив Архиєрейську Літургію у парафії Покрови Пресвятої Богородиці м. Ванкувер. Упродовж наступних днів Глава Церкви планує відвідати ще одну парафію Нью-Вестмінстерської єпархії, яка знаходиться в м. Келоуна. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.