• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав прибув до Канади, де 9-15 вересня відбудеться Синод єпископів УГКЦ...

Патріарх Святослав прибув до Канади, де 9-15 вересня відбудеться Синод єпископів УГКЦ

01.09.2012, 18:01
Патріарх Святослав прибув до Канади, де 9-15 вересня відбудеться Синод єпископів УГКЦ - фото 1
Глава УГКЦ прибув до Канади з нагоди проведення цьогорічного Синоду єпископів УГКЦ, який відбудеться 9 - 15 вересня 2012 року у Вінніпезі. Як повідомляє Департамент інформації, з Предстоятелем УГКЦ прилетів владика Ігор (Возьняк), архиєпископ і Митрополит Львівський.

Глава УГКЦ прибув до Канади з нагоди проведення цьогорічного Синоду єпископів УГКЦ, який відбудеться 9 - 15 вересня 2012 року у Вінніпезі. Як повідомляє Департамент інформації Церкви, з Предстоятелем УГКЦ прилетів владика Ігор (Возьняк), архиєпископ і Митрополит Львівський.

Канада.jpg

29 серпня на летовищі м. Ванкувер, Британська Колумбія (Канада), гостей зустрічала делегація Нью-Вестмінстерської єпархії на чолі з владикою Кеном (Новаківським).

Наступного дня Патріарх Святослав та владика Ігор відвідали монастир Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії у м. Нью-Вестмінстер.

Крім відвідин Нью-Вестмінстерської єпархії, ще до початку Синоду Глава УГКЦ завітає до Саскатунської єпархії, яку очолює владика Браєн (Байда), Єпарх Саскатунський.

Як РІСУ вже повідомляла, 9 - 15 вересня цього року у Канаді проходитиме Синод єпископів УГКЦ, Його головною темо стане «Покликання мирянина». Про це під час однієї з прес-конференцій в УНІАНі заявив Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).

За словами глави українських греко-католиків, цю країну для проведення синоду єпископи вибрали не випадково - цьогоріч виповнюється 100 років з часу приїзду туди першого єпископа УГКЦ, а успішна діяльність тамтешніх мирянських організації може стати добрим прикладом для наслідування в усій УГКЦ.

«2012 рік наша Церква проголосила роком мирянина.  УГКЦ завжди заохочувала наших вірних бути активними у соціальному, культурному, національному житті. Церковні спільноти завжди були тими осередками, де зароджувалися різні організації, інституції, як тепер кажуть, громадянського суспільства. А у Канаді нині маємо дуже багато традиційних, я б сказав, старовинних наших мирянських організацій, які свого часу стали основою для формування нашої громади в Канаді», - сказав Патріарх Святослав.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що українці Канади цього року відзначатимуть круглу дату – століття, відколи на цю землю приїхав перший єрарх. Відтоді Церква зміцніла і стала чисельнішою.

«Цього року в Канаді ми святкуватимемо 100 років з часу приїзду першого українського єпископа до Канади - блаженного священномученика Микити Будки. Це означає, що багато скоріше, ніж 100 років, в Канаді вже була чисельна українська громада, до якої приїхав душпастир. За 100 років українська Церква в Канаді зросла. Нині ми маємо 5 єпархій, об’єднаних в митрополію. Центр УГКЦ в Канаді є у Вініпегу, а ще маємо українські єпархії в Торонто, Едмонтоні, Саскатуні, є навіть у Ванкувері - найзахіднішій частині Канади», - заявив він.

Глава УГКЦ також позитивно висловився про діяльність канадських мирянських організацій.

«У вересні українці Канади прийматимуть наш Синод, а з іншого боку, саме їхні громадянські структури стануть прикладом, як можна поширювати громадянський рух та стимулювати активність мирян», - додав Патріарх УГКЦ.