• Головна
  • Новини
  • УКУ назавжди буде пов’язане з особою владики Бориса (Ґудзяка), – Глава УГКЦ...

УКУ назавжди буде пов’язане з особою владики Бориса (Ґудзяка), – Глава УГКЦ

26.08.2012, 16:47
УКУ назавжди буде пов’язане з особою владики Бориса (Ґудзяка), – Глава УГКЦ - фото 1
Під час архиєрейської хіротонії нового владики Бориса Ґудзяка Патріарх Святослав (Шевчук) високо оцінив внесок дотеперішнього ректора УКУ в успішний розвиток цієї навчальної установи.

Svyatoslav-Shevchuk.jpgexklusiv.gifПід час архиєрейської хіротонії нового владики Бориса Ґудзяка Патріарх Святослав (Шевчук) високо оцінив внесок дотеперішнього ректора УКУ в успішний розвиток цієї навчальної установи.

«УКУ назавжди буде пов’язане з Вашою особою. Сьогодні, відпускаючи Вас до Франції, ми знаємо, що Ви йдете туди, але й нас не покинете, не покинене Церкви в Україні і нашого Католицького університету», – зазначив Патріарх Святослав.

У відповідь владика Борис назвав своє свячення високою церковною відповідальністю, а досвід, отриманий від академічної спільноти Львова, – скарбом.

«Досвід спілкування з академічною спільнотою Львова залишиться великим скарбом для мене. Зараз є питання: що буде з УКУ? Можу запевнити вас, що це зріла спільнота», – наголосив єпископ.

Урочистість хіротонії продовжиться посвяченням дітища ректора УКУ – студентського колегіуму ім. Йосифа Сліпого. Це символічно, адже протягом останніх років цей проект є під особливою увагою та опікою тепер уже владики Бориса (Ґудзяка).

Колегіум – це перша споруда університетського містечка Українського католицького університету, що на вул. Стрийській у Львові. Незабаром тут також постануть багатофункційний академічний будинок, університетська Церква, пасторальний центр, бібліотека та інформаційний центр.

«Колегіум має стати середовищем для навчання, виховання, творчості та духовного життя, простором формування, спілкування, праці та відпочинку для його мешканців, – зазначив ректор УКУ. – Це унікальний архітектурний проект, над яким працюють архітектори зі світовими іменами. І Колегіум, і незабаром увесь комплекс університетського містечка стануть перлиною сучасної забудови Львова».