• Головна
  • Новини
  • УКУ й надалі гідно нестиме свою місію в Церкві і суспільстві, а владика Борис Ґудзяк підтримуватиме цю інституцію...

УКУ й надалі гідно нестиме свою місію в Церкві і суспільстві, а владика Борис Ґудзяк підтримуватиме цю інституцію

23.07.2012, 09:07
УКУ й надалі гідно нестиме свою місію в Церкві і суспільстві, а владика Борис Ґудзяк підтримуватиме цю інституцію - фото 1

Новина про номінацію о. д-ра Бориса Ґудзяка, ректора Українського католицького університету, Апостольським Екзархом для українців греко-католиків у Франції, Швейцарії і країнах Бенілюксу, не застала ректорат, професорів і студентів УКУ зненацька. Вже протягом майже двох років Університет з участю Великого Канцлера УКУ, Сенату і ректорату обговорював потреби та шляхи трансформації структури вищого керівництва УКУ.

УКУ.jpgНовина про номінацію о. д-ра  Бориса Ґудзяка, ректора Українського католицького університету, Апостольським Екзархом для українців греко-католиків у Франції, Швейцарії і країнах Бенілюксу, не застала ректорат, професорів і студентів УКУ зненацька. Вже протягом майже двох років Університет з участю Великого Канцлера УКУ, Сенату і ректорату обговорював потреби та шляхи трансформації структури вищого керівництва УКУ.

З огляду на стратегічні плани розвитку Університету, втілені в будівництві сучасного університетського містечка та відкритті нових навчальних програм, вже відбулося скріплення структури УКУ досвідченими проректорами, професорами і священиками. Наявність професійної та згуртованої команди, як стверджують у ректораті УКУ,  є найкращою підтримкою для владики-номіната у його новому відповідальному служінні.

«Сталося те, чого спільнота УКУ давно очікувала, що вимріяла і що вимолила в Бога. Отець Борис є не просто ректором нашого Університету. Він став духовним скарбом, що увійшов у життя багатьох із нас і значною мірою преобразив його. Єпископський сан гідно увінчає подвижницьку працю нашого ректора над створенням і розбудовою настільки значущого для України вищого навчального закладу. Єпископський жезл буде в його руках посохом, який покличе його у нове паломництво незвіданими дорогами, що їх визначив для нього Господь.

Спільнота УКУ щаслива від того, що відтепер той, хто є духовною та адміністративною віссю нашого Університету, приєднається до грона інших Єпископів у їхньому служінні потребам Церкви і народу. Ми радіємо за Церкву, яка покликала до вищого служіння такого Слугу. Ми радіємо за вірних Апостольського Екзархату УГКЦ у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії, що матимуть такого Пастиря. Ми радіємо за себе й усіх мирян УГКЦ, що матимемо такого Архиєрея», – йдеться у зверненні спільноти УКУ, пошириненому на офіційному сайті університету.

На прохання Великого Канцлера, яким є Глава УГКЦ, а також спільноти УКУ владика-номінат й надалі підтримуватиме Університет і продовжуватиме опікуватися життєво важливими потребами нашої інституції.

В УКУ запевняють, що й далі бачитимуть свою місію в тому, щоб посильно служити Церкві, бути надійним партнером академічній спільноті України й надавати важливу опору кожній людині, яка прагнутиме пошанувати Божий закон, благо українського народу і свою людську гідність.