• Головна
  • Новини
  • Комісія УГКЦ Справедливість і Мир взяла участь в опрацюванні міжнародного документу про «Етику та Фінанси»...

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир взяла участь в опрацюванні міжнародного документу про «Етику та Фінанси»

03.07.2012, 12:29
Як повідомив учасник зустрічі о. Олег Лука, референт Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, в працях взяли участь представники комісій з Німеччини, Бельгії, Ірландії, Франції, Мальти та Іспанії, які і є авторами нового документу.

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир взяла участь у робочій зустрічі європейських комісій «Справедливість і мир» з написання нового документу під назвою «Етика та Фінанси». Зустріч відбувалася 29 та 30 червня у місті Кьольні в Німеччині. Як повідомив учасник зустрічі о. Олег Лука, референт Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, в працях взяли участь представники комісій з Німеччини, Бельгії, Ірландії, Франції, Мальти та Іспанії, які і є авторами нового документу.

Першого дня було сформовано головні розділи документу «Етика та Фінанси» із опрацюванням тексту у малих групах. Наступного дня було проведено ряд дискусій та обговорень щодо затвердження тексту. «Етика та Фінанси» – це чергове спільне напрацюванням європейських комісій «Справедливість і мир». Цей документ включатиме розділи про: 1. Економічні рішення, що ґрунтуються на понятті «справедливості» 2. Світове управління та фінансування 3. Фінанси та соціальне служіння 4. Фінанси та довготривалий погляд на майбутнє.

Важливою особливістю цього документу є його висновки, які включатимуть ряд практичних рекомендацій для фінансових інституцій, для представників влади та управління в різних ланках суспільного життя, а також для церковних структур. «Робочий документ завершено, однак, свою апробацію він отримає на вересневому з’їзді європейських комісій «Справедливість і мир». Без сумніву, матеріали документу є корисними та актуальними для багатьох, а тому і будуть розповсюджуватись через усі можливі засоби для інформування суспільства та компетентних осіб даної ділянки. Документ буде представлено також європейським парламентарям. Особливо приємно, що і вірні нашої Церкви, як також і усі громадяни України також зможуть скористатися з нього, бо будемо його подавати і українською мовою. Документ базується на ряді важливих наукових та практичних праць провідних сучасних фахівців і практиків у сфері економіки. Також на документах і працях Церкви щодо питань етики та фінансів, а тому з нетерпінням працюватимемо тепер і над апробацією цього документу та його поширенням у суспільстві» - зазначив учасник зустрічі в Німеччині о. Олег Лука. Про це повідомляє Cектретаріат Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».