• Головна
  • Проекти
  • Немає багато Церков, є одна Христова Церква поділена, – кардинал Любомир (Гузар)...

Немає багато Церков, є одна Христова Церква поділена, – кардинал Любомир (Гузар)

28.06.2012, 11:23
Немає багато Церков, є одна Христова Церква поділена, – кардинал Любомир (Гузар) - фото 1
За словами екс-Глави УГКЦ, дуже нелогічно говоримо: стільки Церков. Логічно, по-богословськи, було би сказати: є Христова церква поділена. Про це Блаженніший сказав на зустічі «Бути християнином сьогодні», організованій молодіжним рухом MZM: Молодь за мир.

За словами екс-Глави УГКЦ, дуже нелогічно говоримо: стільки Церков. Логічно, по-богословськи, було би сказати: є Христова церква поділена. Про це Блаженніший сказав на зустічі «Бути християнином сьогодні», організованій молодіжним рухом MZM: Молодь за мир.

Гузар.jpg

«У світі зареєстровано понад 3 тисячі різних християнських церковних організацій, але Ісус Христос створив тільки одну церкву. Якби ми, такі, як ми сьогодні є, поділені, далекі один від одного, щиро хотіли бути ближчими до Христа, то ми би непомітно для самих себе ставали значно ближчими один до одного. Якщо ми стаємо з’єднані з Христом стовідсотково, ми стаємо стовідсотково з’єднані між собою. Дуже часто для нас екуменізм – це оправдання, що ми далекі один від одного, натомість екуменізм справжній, як його проповідував Вселенський Собор, це заохота для всіх наближуватись до Ісуса Христа і так зменшувати відстань один між одним, аж доки ми не повернемось до того моменту, коли замість трьох тисяч буде тільки одна Христова Церква», - сказав першоєрарх.

Інтерв’ю кардинала Любомира опублікував сайт LB.ua.