• Головна
  • Новини
  • Семінаристів УГКЦ готують до практичного місійного служіння...

Семінаристів УГКЦ готують до практичного місійного служіння

25.06.2012, 09:54

Пасторально-Місійний Відділ УГКЦ з 25 червня по 1 липня 2012 р. в Івано-Франківській духовній семінарії ім. св.свщмч. Йосафата вдруге проводитиме практичний курс з місійного служіння для семінаристів старших курсів з усіх семінарій України. Учасники курсу почують свідчення місіонерів з Греції, Португалії, Росії, Казахстану, Прибалтики та з місійних теренів Центральної, Східної і Південної України.

Пасторально-Місійний Відділ УГКЦ з 25 червня по 1 липня 2012 р. в Івано-Франківській духовній семінарії ім. св.свщмч. Йосафата вдруге проводитиме практичний курс з місійного служіння для семінаристів старших курсів з усіх семінарій України. Учасники курсу почують свідчення місіонерів з Греції, Португалії, Росії, Казахстану, Прибалтики та з місійних теренів Центральної, Східної і Південної України.

Протягом тижня перед семінаристами поділяться своїми думками Блаженніший Любомир Гузар (емиритований архиєпископ), владики УГКЦ, священики, представники монаших спільнот, експерти з питань явища міграції та релігієзнавці. Поділяться своїм досвідом допомоги у душпастирській праці на міграції дружини священиків-місіонерів та миряни-мігранти.

У програмі курсу передбачено моменти праці у групах. Не бракуватиме і культурних моментів: екскурсії по місту, похід до театру на огляд вистави «Нація».

Окрім питання місійного служіння, в рамках навчань обговорюватимуться сучасні виклики та труднощі на світовому рівні, зокрема: явище торгівлі людьми, глобалізація, релігійний нігілізм і космополітизм.

Серед конкретних тем, які будуть висвітлені на курсі торкатимуться викликів УГКЦ у місійному аспекті її діяльності, географічний огляд присутності УГКЦ у світі, практичне представлення місіології, психологічні моменти мігрантської родини, євангелізаційний процес виховання серед мирян та молоді та інші.

Минулого року курс з місійного служіння за ініціативи ПМВ УГКЦ проходив у Львівській духовній семінарії, в ньому взяли участь 73 семінаристи. Цього року на курс зареєстровано 71 семінаристів.

Також, на останні три дні курсу, запрошені дівчата семінаристів, які планують послужити Церкві в одруженому стані. Особливістю такого рішення полягає в тому, щоб відкрити майбутнім дружинам священиків специфіку душпастирського служіння далеко за межами рідної домівки. Про це РІСУ повідомили в Інфо-центрі ПМВ УГКЦ/