Глава УГКЦ взяв участь у черговому засіданні ROACO у Римі

20.06.2012, 16:35
Глава УГКЦ взяв участь у черговому засіданні ROACO у Римі - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) під час перебування у Римі взяв участь у черговому засіданні ROACO (об’єднання благодійних організацій, що допомагають Східним Католицьким Церквам).

Патріарх СвятославПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) під час перебування у Римі взяв участь у черговому засіданні ROACO (об’єднання благодійних організацій, що допомагають Східним Католицьким Церквам).

Основним завданням чергової зустрічі ROACO є підтримка Церкви в Індії, сприяння екуменічному діалогові з православними та припинення відходу християн зі Святої Землі. Про це напередодні зустрічі, що відбувається у Ватикані від 18 до 20 червня 2012 року, в інтерв’ю для Радіо Ватикану розповів кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації для Східних Церков, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Ми запросили сиро-малабарського Верховного Архиєпископа з Індії кардинала Джорджа Аленчеррі. Ми бажали, щоб ця Церква була в центрі нашої уваги, оскільки будучи місіонерською, потребує значної допомоги», – зазначив кардинал Сандрі.

«Ми також запросили Блаженнішого Святослава (Шевчука), Верховного Архиєпископа УГКЦ, – додав він, – бо бажаємо звернути увагу на Греко-Католицьку Церкву, яка живе в контексті однієї з країн, що має велику екуменічну перспективу, живе поруч з Православною Церквою».

Участь у черговому засіданні ROACO також взяв Апостольський нунцій в Сирії, де католики, зазнаючи випробувань, пов’язаних з нестабільністю та загрозою життю, залишать свою батьківщину.

19 червня, в рамках засідання ROACO відбулася Літургія у храмі Santa Maria in Traspontina, яку очолив кардинал Леонардо Сандрі. Йому співслужили Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) та Циріл Васіль, секретар Конгрегації та інші єпископи.