• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав у Дубліні бере участь в Міжнародному Євхаристійному конгресі...

Патріарх Святослав у Дубліні бере участь в Міжнародному Євхаристійному конгресі

14.06.2012, 10:50
Патріарх Святослав у Дубліні бере участь в Міжнародному Євхаристійному конгресі - фото 1
Глава УГКЦ у рамках душпастирського візиту до Ірландії бере участь у 50-му Міжнародному Євхаристійному конґресі під гаслом "Євхаристія: Сопричастя з Христом і між нами".

Святослав_(Шевчук).jpgГлава УГКЦ у рамках душпастирського візиту до Ірландії бере участь у 50-му Міжнародному Євхаристійному конґресі під гаслом "Євхаристія: Сопричастя з Христом і між нами".

Крім Патріарха Святослава, Українську Греко-Католицьку Церкву представляють, владика Гліб (Лончина), Апостольський екзарх у Великій Британії та візитатор для українців в Ірландії, місцевий душпастир о. Василь Корніцький та українські вірні громади Дубліну, - повідомили у прес-службі Апостольського екзарха у Великій Британії.

Господарем конгресу, який проходить із 10 до 17 червня, є Архідієцезія Дубліну.

Слід відзначити, що у конґресі беруть участь єпископи, духовенство, монашество й миряни з усього світу. З України приїхала група глухо-німих з центру "Надія" під проводом о. Олега Лазаркевича.

Під час дня відбуваються різного роду моління, гуртки, доповіді, а пополудні - свята Меса. У середу ввечері вулицями Дубліну проходила процесія з Найсвятішими Тайнами.

У рамках програми Євхаристійного конґресу передбачені дві українські Літургії. Одну відслужили на початку конґресу, другу - Блаженніший Святослав відслужить у суботу в церкві Клонлиф коледж.

17 червня Патріарх Святослав відслужить Літургію для української спільноти і зустрінеться з громадою.

Останній Євхаристійний конґрес, який відбувся в Дубліні, проходив у 1932 році. У ньому взяв участь блаженний священномученик Миколай Чарнецький, як представник Митрополита Андрея Шептицького. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.