• Головна
  • Новини
  • Розвиток УГКЦ на Сході України стане темою одного із Синодів...

Розвиток УГКЦ на Сході України стане темою одного із Синодів

17.05.2012, 10:27
Розвиток УГКЦ на Сході України стане темою одного із Синодів - фото 1
УГКЦ на Сході України має великі перспективи, тому Церква має подбати про планомірний розвиток своїх парафій на цих теренах.

Патріарх СвятославУГКЦ на Сході України має великі перспективи, тому Церква повинна подбати про планомірний розвиток своїх парафій на цих теренах. Таку думку висловив Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 16 травня у Донецьку під час зустрічі із священиками Донецько-Харківського екзархату.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, Глава Церкви сказав, що наступного року Синод Єпископів УГКЦ відбуватиметься у Києві, а його темою стане розвиток УГКЦ на Сході України.

«Ми мусимо думати про планомірний розвиток УГКЦ в контексті Стратегії розвитку Церкви до 2020 року. Ми повинні мобілізувати всі ресурси, які маємо, щоб її виконати», - сказав він.

«Донецько-Харківський екзархат є найбільш розвинутим серед усіх екзархатів нашої Церкви. У цьому екзархаті є колосальна перспектива», - підкреслив Глава УГКЦ.

Патріарх Святослав звернув увагу присутніх на важливість Пастирського листа до духовенства, монашества і мирян Української Греко-Католицької Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Він наголосив, що керівництво УГКЦ бачить «нашу Церкву в 2020 році крізь призму парафії, живої парафії». Предстоятель УГКЦ також повідомив, що Синод єпископів створив окрему групу експертів на чолі з єпископом Нью-Вестмінстерським (Канада) Кеном (Новаківським), які стежитимуть за впровадженням в життя стратегії розвитку УГКЦ.

Патріарх Святослав також наголосив на особливому вихованні семінаристів у місійному дусі. «Ми не хочемо робити сьогодні "аборти покликань"», – сказав він, коментуючи ситуацію, коли церковний провід на місцях вважає, що не потрібно готувати нових священиків для служіння, якщо в певній єпархії немає потреби в них.