• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ перебуває з душпастирським візитом у Донецько-Харківському екзархаті...

Глава УГКЦ перебуває з душпастирським візитом у Донецько-Харківському екзархаті

15.05.2012, 08:39
Глава УГКЦ перебуває з душпастирським візитом у Донецько-Харківському екзархаті - фото 1
Візит до м. Донецька відбувається з нагоди десятиліття створення Донецько-Харківського екзархату УГКЦ. 13 травня Предстоятель Церкви очолив Літургію в катедральному храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Візит до м. Донецька відбувається з нагоди десятиліття створення Донецько-Харківського екзархату УГКЦ. 13 травня Патріарх Святослав очолив Літургію в катедральному храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Візит_до_Донецька.jpg

На Літургії молилися єпископи УГКЦ та близько п’ятисот мирян, серед яких були представники ЗМІ, українського козацтва, депутати обласної ради тощо.

У проповіді Глава УГКЦ подякував усім, хто розпочинав служіння в Донецьку. Він порівняв їх із тими, що «перші знайшли джерело животворної води, скуштували її - і з них почала струмувати вода життя вічного». Крім того, проповідник наголосив, що «за десять років є плід: розбудовано екзархальні структури, парафії є живими і розвиваються». З особливою увагою Глава Церкви звернувся до молоді, яка чисельно зібралася на Богослужінні.

У Будинку культури імені Куйбишева розпочалася урочиста академія з нагоди десятиліття екзархату. Учасникам свята, зокрема, продемонстрували перше інтерв'ю владики Степана (Менька), в якому єпископ відзначив, що особливістю служіння на цих теренах України є брак храмів.

Зараз в Донецько-Харківському екзархаті УГКЦ діє 80 парафій, де душпастирює близько 70 священиків. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.