• Головна
  • Новини
  • Комісія УГКЦ "Справедливість і Мир" організовує вишкіл для вихователів у семінарії...

Комісія УГКЦ "Справедливість і Мир" організовує вишкіл для вихователів у семінарії

04.05.2012, 07:55
За сприянням Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці із Інститутом Університету Софія (Лоппіяно, Флоренція) відбудеться «Школа формування для вихователів у семінарії». Школа відбуватиметься на території Абатсва Валломброза, Флоренція (Італія).

За сприянням Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці із Інститутом Університету Софія (Лоппіяно, Флоренція) відбудеться «Школа формування для вихователів у семінарії». Школа відбуватиметься на території Абатсва Валломброза, Флоренція (Італія). Програма Школи поділена на два етапи: перший від 16 по 28 липня 2012 р. Б., та другий від 15 по 27 липня 2013р. 

Вперше у ній зможуть взяти участь представники українських Семінарій УГКЦ, які безпосередньо залучені до праці формування та виховання майбутніх священиків. Як зазначив владика Богдан (Дзюрах), презентуючи дану ініціативу: «Школа відкриває учасникам не лише можливість отримання фахового досвіду та вдосконалення їхніх навиків формування майбутніх провідників Церкви, але і подальшу співпрацю людей-форматорів, об᾽єднаних спільною метою, у даній ділянці. Метою Школи є пошук нових шляхів та парадигм для розпізнання та формування кандидатів до священичого служіння. Особливим є залучення представників українських Семінарій до цієї школи, яка носить глобальний католицький вимір».

У світлі пост-синодального послання Pastores dabo vobis, будуть поглиблені наступні напрямки для всеосяжного формування кандидатів до священства: дар себе та спільнота - відкритість: діалог та свідчення - єднання з Богом: духовний стан та освячення - гармонія людини і будівлі спільноти - мудрість, навчання та культура – спілкування та засоби масової інформації на служінні проголошенню Слова.

Як наголосив д-р Михайло Мельник: «Культурний контекст сьогодення вимагає не тільки фахової філософської і богословської підготовки майбутніх священиків, а також їхнє повноцінне особистісне формування. Адже головним завданням священика сьогодні є проголошувати Євангелію у світі, який постійно змінюється».

Програмою школи передбачено залучення ряду фахівців-експертів Католицької Церкви стосовно формування виховників Семінарій та усіх пов᾽язаних із цим дотичних запитань. Серед них, будуть: Бернард Каллебот (Інститут Університету Софія, Флоренція, Італія), Губертус Блаймайзер, консультант Католицької Конгрегації Виховання, Фернандо Домінгес (Урбаніанська Колегія Риму, Італія), Алекс Кордіна (Семінарія Мальти), Сандро Сальвуччі (Семінарія м. Фермо, Італія), Штефан Ульц (Семінарія м. Грац, Австрія) і багато інших.

«Школа формування для вихователів у Семінарії» проводитиметься у два етапи: два тижні цього і наступного років. Окрім спільної молитви, літургії та духовного супроводу у школі, учасники ділитимуться досвідом праці, матимуть різні інтерактивні заходи, діалоги та дискусії. Дана школа відбувається за благословенням та сприянням Конгрегації католицької освіти та виховання. Про це РІСУ повідомили в Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир.