• Головна
  • Новини
  • Єпископ УГКЦ закликав священство звернути увагу на українців з-за кордону...

Єпископ УГКЦ закликав священство звернути увагу на українців з-за кордону

24.04.2012, 11:12
Єпископ УГКЦ закликав священство звернути увагу на українців з-за кордону - фото 1
Голова Пасторально-місійного відділу владика Йосиф (Мілян) закликає єпископів Української Греко-Католицької Церкви забезпечити вірних Церкви, які живуть за кордоном, належною душпастирською опікою.

Йосип МілянГолова Пасторально-місійного відділу владика Йосиф (Мілян) закликає єпископів Української Греко-Католицької Церкви забезпечити вірних Церкви, які живуть за кордоном, належною душпастирською опікою.

Владика Йосиф зокрема наголосив, що він звернувся до митрополитів, єпархів та екзархів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з проханням «проаналізувати ситуацію серед священиків, монашества, семінаристів і мирян, щоб кинути клич на місійну потребу нашої Церкви за кордоном. Якщо би хтось відгукнувся позитивно і хотів би долучитися до розбудови місійного служіння УГКЦ, просимо нас про це повідомити».

На переконання владики, «Церква мусить підтримати людей, які ще досі живуть без святкових і періодичних недільних богослужінь та без душпастирської опіки».

Крім того, у Пасторально-місійному відділі нагадують, що на даний час із різних причин українці перебувають у 37 країнах світу. Зазвичай, там не організовано церковної громади, не говорячи вже про структуру як таку.

За словами владики, на адресу Пасторально-місійного відділу часто надходять листи з проханням «забезпечити хоча б якійсь мірі духовне життя наших людей в тій чи іншій країні».

«Особливо, потребують священиків у таких країнах як Латвія, Естонія, Румунія, Угорщина, Росія, Казахстан, Ізраїль, Португалія, Молдова», - цитує владику Йосифа Департамент інформації УГКЦ.