УГКЦ закликала молитися за «адептів секти Догнала»

29.03.2012, 17:17
УГКЦ закликала молитися за «адептів секти Догнала» - фото 1
Греко-католицьке духовенство закликало вірян молитися за тих людей, що потрапили під вплив самозваних єпископів з групи Догнала.

Книжечки про групу Догналаexklusiv.gifГреко-католицьке духовенство закликало вірян молитися за тих людей, що потрапили під вплив самозваних єпископів з групи Догнала. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції на Святоюрській горі у Львові розповіли священнослужителі: митрополит Львівський Ігор (Возьняк), єпископи Венедикт (Алексійчук), Михаїл (Колтун) та священики о. Орест Вільчинський та о. Сергій Ковальчук.

Учасники прес-конференції

о. Сергій КовальчукКоментуючи рішення Апостольської Столиці про екскомуніку «підгорецьких отців», священнослужителі наголосили, що ці люди вже давно «відпали» від Католицької Церкви і всі таїнства, які вони уділяють, є недійсними. Тобто стали звичайними громадянами, які за звичкою ще носять священичі ризи.

о. Орест Вільчинський«Група Догнала не має нічого спільного з Католицькою Церквою, - заявив о. Орест Вільчинський. - Я взагалі маю великі сумніви, чи можна цю групу називати християнською, бо у їхній науці є певні аспекти, які не узгоджуються ні з католицькою, ні з православною, ні з доктриною протестантських деномінацій. Слід зауважити, що група має чимало ознак тоталітарної секти – своїм вірним вони звужують інформаційне поле, забороняють дивитися телевізор, користуватися інтернетом.»

Греко-католицьке духовенство закликало молитися за тих, хто потрапив у тенета сектантів. Як зауважив владика Михаїл, це є нещасні люди і їх треба пожаліти. Адже догналіти, аби навернути когось на свою віру, часом вдаються до заборонених методів зомбування, гіпнозу. Після перетягування до секти часто руйнуються сім’ї.

Митрополит Ігор (Возьняк)Митрополит Львівський Ігор, зокрема, розповів, як попросив двох лікарів, аби вони побували на заняттях сектантів і глянули на це очима медиків. «Одна лікарка не змогла витримати до кінця їхнє богослужіння і пішла додому. Та, що залишилася, каже, що через моління, проповіді та настанови у неї розболілась голова. Їй потім ще довго довелося відновлювати свої сили», - сказав митрополит.

Єпископ Венедикт (Алексійчук)«Всі ми є християнами завдяки Церкві, яка передала нам правдиву віру. Небезпека цієї секти у тому, що вона підміняє віру. Ця секта пропонує спотворене вчення. Їх можна прирівняти до вовків, які одягнули на себе овечі шкури», - доповнив слова митрополита Ігоря владика Венедикт (Алексійчук).

Василь КириличСамі догналіти, щоправда, з такими твердженнями не погоджуються. Один із представників групи Догнала, Василь Кирилич, який прийшов на прес-конференцію, сказав, що усе, що тут розказували є «дезінформацією». Ні єпископи, ні священики з ним дискутувати не стали.

За інформацією митрополита Львівського Ігоря (Возьняка), в Україні нині налічується близько тисячі членів групи Догнала. Аби показати масовість свого руху на свої богослужіння вони нерідко звозять людей на автобусах.