• Головна
  • Новини
  • "Пробудження вірних" – новий етап розвитку УГКЦ, - Патріарх Святослав (Шевчук)...

"Пробудження вірних" – новий етап розвитку УГКЦ, - Патріарх Святослав (Шевчук)

23.03.2012, 12:23
"Пробудження вірних" – новий етап розвитку УГКЦ, - Патріарх Святослав (Шевчук) - фото 1
За рік, відколи УГКЦ очолив Патріарх Святослав (Шевчук), у Церкві відбулася низка важливих подій – проголошення трьох нових митрополій в Україні, Патріарший Собор, видання Катехизму УГКЦ…

Патриарх СвятославЗа рік, відколи УГКЦ очолив Патріарх Святослав (Шевчук), у Церкві відбулася низка важливих подій – проголошення трьох нових митрополій в Україні, Патріарший Собор, видання Катехизму УГКЦ…Сам Патріарх Святослав, оцінюючи свій однорічний період біля керма УГКЦ, зауважив, що ще однією, не менш знаменною подією, яку не можна висловити у «видимих чи емпіричних знаках», є «пробудження вірних». Про це першоєрарх сказав в інтерв’ю Радіо Ватикан.

«Катехизм нашої Церкви – це підсумок десятилітньої праці», - заявив Глава УГКЦ.

Патріарх Святослав розповів, що під час аудієнції у Папи Римського він особисто вручив Катехизм Понтифіку. Бенедикт ХVІ уважно розглянув майже кожну ікону і підкреслив, що ця книга є важливим засобом для реалізації душпастирських планів.

«Я теж подякував Святішому Отцеві за три нові Митрополії, які ми створили у Західній Україні, бо такого не було від початку існування нашої Церкви, яка перед їхнім створенням віддзеркалювала ту структуру, яку мала за часів Київської Русі. Як відомо, наша Церква розвинулася, сьогодні є набагато ширшою і розвиненішою, ніж у той час», - зазначив Предстоятель УГКЦ.

Патріарх Святослав також наголосив, що видання Катехизму, проголошення митрополій, Патріарший Собор – «це дари, які наша Церква отримала від Господа Бога». Він також відзначив у суспільстві, в Церкві нині відбувається певне духовне пробудження.

«Дуже знаменним є те, що, наприклад, в контексті того мого побуту в Римі, в Хрестопоклінну Неділю у Львові на Хресну дорогу вийшло близько тридцяти тисяч людей. Так само при всіх моїх візитах кількість людей, які сходилися на Божественні Літургії, нараховувалася тисячами. Тож відбувається певне пробудження, якась активізація наших людей, які, з одного боку, справді шукають допомоги у Церкви для того, щоби зорієнтуватися в тих мінливих обставинах життя, в якому ми живемо. Але, з іншого боку, це всі ті фактори: і ті, що ми назвали разом з Вами, і факт зацікавлення наших людей своїм духовним життям. Це є ознакою дії Святого Духа у Церкві, який збуджує серця і відкриває їх до того невидимого світу, веде їх до відчуття вічності», - наголосив Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).

Як відомо, 23 березня 2011 року виборчий Синод єпископів УГКЦ обрав нового Предстоятеля Церкви. Ним став наймолодший серед єрархів, тогочасний Апостольський Адміністратор Української Греко-Католицької єпархії в Аргентині владика Святослав (Шевчук). Через два дні вибір єпископів підтвердив Святіший Отець Бенедикт XVI, а ще через два дні новий Глава УГКЦ був урочисто інтронізований.