• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт XVI задоволений динамікою розвитку Української Греко-Католицької Церкви...

Папа Бенедикт XVI задоволений динамікою розвитку Української Греко-Католицької Церкви

19.03.2012, 09:41
Папа Бенедикт XVI задоволений динамікою розвитку Української Греко-Католицької Церкви - фото 1
В Апостольському палаці Ватикану Папа Бенедикт XVI прийняв на аудієнції Главу Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Святослава (Шевчука). Під час зустрічі Глава УГКЦ представив Святішому Отцеві динаміку розвитку Церкви за останній рік.

Папа_Святослав.jpgВ Апостольському палаці Ватикану Папа Бенедикт XVI 16 березня прийняв на аудієнції Главу Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Святослава (Шевчука). Під час зустрічі Глава УГКЦ представив Святішому Отцеві динаміку розвитку Церкви за останній рік.

У своєму слові Предстоятель УГКЦ підсумував пастирські візити до українських єпархій та екзархатів в Північній та Південній Америці, Західній Європі та Україні.

У своїй презентації він наголосив на глобальному характері УГКЦ як Церкви, що сьогодні проповідує Боже Слово у різних культурних контекстах, проінформував Його Святість про прийняту стратегію розвитку церкви на період до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Особливе зацікавлення у Бенедикта XVI викликав подарований йому Блаженнішим Святославом новий Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха», який, за словами Святішого Отця, є надзвичайно важливим надбанням УГКЦ та необхідним інструментом для реалізації вищезгаданої стратегії.

Святіший Отець цікавився також суспільно-політичною ситуацією в Україні, станом судівництва та свободи слова, розвитком екуменічного діалогу та міжцерковних стосунків в Україні. Багато уваги було присвячено розвитку душпастирства серед українських емігрантів в країнах Західної Європи та греко-католиків Росії.

На завершення зустрічі Святіший Отець висловив своє задоволення динамікою розвитку Української Греко-Католицької Церкви, підтримав спільні зусилля УГКЦ та РКЦ в Україні  щодо захисту життя ненароджених дітей і гідності сім’ї та засвідчив про свою повагу і молитву про український народ та його державу. Про це інформує  Департамент інформації УГКЦ.