• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ молився за Україну у найбільшому паломницькому центрі Німеччини...

Патріарх УГКЦ молився за Україну у найбільшому паломницькому центрі Німеччини

13.02.2012, 10:40
Патріарх УГКЦ молився за Україну у найбільшому паломницькому центрі Німеччини - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 11 лютого розпочав свій візит до Німеччини.

Святослав Шевчук у НімеччиніПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 11 лютого розпочав свій візит до Німеччини. Упродовж тижня він зустрінеться з чільними представниками Католицької Церкви в Німеччині, керівниками благодійних організацій «Реновабіс», «Церква в потребі», «Карітас Німеччини», відслужить Архиєрейські Літургії в парафіях УГКЦ в Мюнхені, Франкфурті та Берліні.

У перші дні свого перубування у Німеччині Предстоятель УГКЦ відвідав Альтетинґ – найбільше в німецькомовному просторі Богородичне паломницьке місце. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Ще на початку XVI століття в до Альтетинґу почали приходили люди на поклін Богородиці. Упродовж століть тут вимолювали ласки мільйони людей, про що свідчать таблиці з написами про чудодійні зцілення, що відбулися за посередництвом Пресвятої Богородиці. Серед багатьох таких таблиць є одна, на якій рідною мовою українці дякують Богородиці за те, що оберегла їх в часи лихоліть Другої світової війни», – каже о. Іван Мачужак, канцлер Апостольського екзархату.

Глава УГКЦ ознайомився з історією та музеєм відпустового місця в Альтетинґу. Владика Шрамль, єпарх римо-католицької єпархії Пассау, на території якої розташоване це пaломницьке місто, запросив Патріарха Святослава «відвідaти це багате на Божі ласки місце ще раз рaзом із українськими паломниками і помолитися тут спільно з німецькими прочанами за обидва наші народи».

У рамках свого візиту Предстоятель УГКЦ зустрівся з Йоахимом кардиналом Майснером, Архиєпископом Кельна. Кардинал Майснер подякував Предстоятелю УГКЦ і через нього всій Українській Греко-Католицькій Церкві, яка «своїми стражданнями свідчила про єдину нероздільну Христову Церкву і кров’ю мучеників поставила печать вірності рідній православній вірі та Католицькій Церкві». Теплими словами згадав Архиєпископ Кельна про попередників Патріарха Святослава, яких він знав особисто і дуже цінує за їхнє справжнє свідчення віри.

Глава УГКЦ, зі свого боку, висловив вдячність кардиналові за його опіку та допомогу УГКЦ.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, у неділю, 12 лютого 2012 року, Глава УГКЦ очолив Архиєрейську Літургію в катедральному соборі Апостольского екзархату в Мюнхені.

У наступні дні візиту, зокрема 15 лютого, Патріарх Святослав очолить Архиєрейську Літургію в парафії Святого Климентія в Франкфурті, а 18 лютого – в парафії Святого Миколая в Берліні.