• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ закликав представників РКЦ разом будувати єдність і однодумність в Україні...

Глава УГКЦ закликав представників РКЦ разом будувати єдність і однодумність в Україні

01.02.2012, 16:56
Глава УГКЦ закликав представників РКЦ разом будувати єдність і однодумність в Україні - фото 1

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) взяв участь в Урочистій Месі з нагоди 600-річчя перенесення римо-католицької архидієцезії з Галича до Львова. Від імені усієї Української Греко-Католицької Церкви він привітав єпископів, духовенство та монашество Львівської митрополії РКЦ з початком Ювілейного Року.

exklusiv.gifВиступ Патріарха Святослава в Латинській катедріПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) взяв участь в Урочистій Месі з нагоди 600-річчя перенесення римо-католицької архидієцезії з Галича до Львова. Від імені усієї Української Греко-Католицької Церкви він привітав єпископів, духовенство та монашество Львівської митрополії РКЦ з початком Ювілейного Року, повідомляє кореспондент РІСУ Ірина Кондратюк

600-річчя архидієцезії Святослав (Шевчук) назвав дуже особливою подією в житті Церкви: «Я думаю, що для всіх нас є цілком очевидним, що ця подія дала нового змісту і характеру громаді міста Львова, яка з часом була осідком трьох католицьких митрополитів: латинського, візантійського, вірменського».

Глава УГКЦ зауважив, що ці шість століть історії не були легкими для християн та інших народів, які проживали на цій землі: «Але історія – учителька життя. Я хочу всім нам побажати, щоб ми в цій історії навчилися разом будувати Царство Боже на землі, будувати єдність і єдиномисліє на нашій українській землі. Радо свідчити про єдність Христової Церкви в Україні,... щоб ми це завдання могли разом сповнити для добра українського народу і нашої землі», – звернувся Патріарх Святослав (Шевчук) до представників Римо-Католицької Церкви в Україні.