Глава УГКЦ закликав монахів переселятися до Києва

27.12.2011, 10:26
Глава УГКЦ закликав монахів переселятися до Києва - фото 1
У реколекційному центрі УГКЦ у Брюховичах, що на Львівщині, 26 грудня відбулося засідання Комісії у справах монашества.

PatriarhУ реколекційному центрі УГКЦ у Брюховичах, що на Львівщині, 26 грудня відбулося засідання Комісії у справах монашества. Участь у роботі цього заходу взяв Предстоятель УГКЦ Святослав (Шевчук). Глава Української Греко-Католицької Церкви нагадав присутнім, що Синод єпископів на останньому засіданні закликав підтримувати тих осіб, які відчувають покликання до богопосвяченого життя.

«У цій стратегії, яку прийняли єпископи, йдеться не лише про покликання до священства, а й до монашого життя", - наголосив Патріарх Святослав (Шевчук).

Глава УГКЦ закликав монахів, аби вони переносили провінційні доми чинів і згродмаджень до столиці.

"У синодальному рішенні є звернення до єпископів щодо присутності представників монашества у єпархіях. Я хотів би, щоб більшість провінційних домів монаших чинів і згромаджень були перенесені зі Львова до Києва. Це кардинально змінить ваше бачення своєї присутності у Церкві", - сказав він.

Глава УГКЦ, як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, також звернувся із проханням до членів засідання допомоги в написанні пастирського послання до богопосвячених осіб. Крім того, Патріарх УГКЦ Святослав зазначив, що необхідно розробити програму душпастирства покликань до богопосвяченого життя. «Без вашої співпраці жодна така програма не зможе бути реалізована, адже вона потрібна як у Галичині, так і в Східній Україні", - наголосив Патріарх УГКЦ.