• Головна
  • Новини
  • На зустрічі з єпископами Америки Патріарх Святослав розповів про період відродження УГКЦ та подякував за підтримку...

На зустрічі з єпископами Америки Патріарх Святослав розповів про період відродження УГКЦ та подякував за підтримку

15.11.2011, 10:14
На зустрічі з єпископами Америки Патріарх Святослав розповів про період відродження УГКЦ та подякував за підтримку - фото 1
Більше як 300 єпископів із усіх єпархій Америки привітали новообраного Предстоятеля УГКЦ.

АЄК.jpgЗ 14 до 16 листопада в м. Балтімор у США проходить Загальне засідання Американської Єпископської Конференції (АЄК). У перший робочий день засідання, 14 листопада 2011 року, до американських владик звернувся Глава УГКЦ Патріарх Святослав, який цими днями перебуває в Сполучених Штатах Америки. Більше як 300 єпископів із усіх єпархій Америки привітали новообраного Предстоятеля УГКЦ, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Для нас сьогодні велика честь вітати між нами Главу найбільшої Східної Католицької Церкви, Блаженнішого Святослав (Шевчука), який нещодавно був обраний на провідника цієї Церкви», - сказав у своєму вітальному слові Архиєпископ Нью-Йорка Тімоті Долан, Президент Американської Єпископської Конференції

Глава УГКЦ від імені всієї Церкви висловив глибоку вдячність та визнання  американським єпископам за їхню вагому підтримку у розвитку Церкви: «Близько восьми мільйонів наших вірних в усьому світі завжди пам’ятатимуть, як американські єпископи та миряни підтримали Українську Греко-Католицьку Церкву в найважчі часи переслідування радянським режимом. Окрім того, з часу виходу нашої Церкви з катакомб АЄК через національну Збірку допомоги Церкві в Центральній та Східній Європі подає неоціненну фінансову підтримку для нашого фізичного та пасторального відродження».

Ця підтримка, за словами очільника УГКЦ, уже дала свої плоди, адже Церква переживає період відродження і розквіту: «Бог благословляє нас покликаннями. У деяких наших семінаріях конкурс становить три кандидати на місце. Середній вік наших священиків 35 років. І це щось надзвичайне провадити таку молоду та живу Церкву».

На завершення свого виступу Патріарх Святослав висловив свою підтримку американським єпископам: «Я б хотів висловити нашу солідарність з американськими єпископами, котрі саме готуються голосно заявити про захист релігійної свободи у суспільному житті. Достатньо лише сказати, що наша Церква  в особливий спосіб розуміє важливість релігійної свободи і те, що за собою тягне її відсутність».

Глава УГКЦ побажав єпископам продовжувати залишатися моральним авторитетом не лише у себе вдома, а й у всьому світі.