• Головна
  • Новини
  • Отці василіани відсвяткували десять років повернення до Києва...

Отці василіани відсвяткували десять років повернення до Києва

01.11.2011, 09:55
Отці василіани відсвяткували десять років повернення до Києва - фото 1
30 жовтня в храмі Святого Василія Великого в Києві відбулися святкування з нагоди десятирічного ювілею повернення до Києва отців василіан.

30-10-11.jpg30 жовтня в храмі Святого Василія Великого в Києві відбулися святкування з нагоди десятирічного ювілею повернення до Києва отців василіан. Як повідомили в Департаменті інформації УГКЦ, урочистості розпочалися Архиєрейською Літургією, яку очолив Патріарх Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви.

Під час проповіді він привітав «ченців цієї святої обителі, які сьогодні святкують десять років відновлення чернечого життя Чину святого Василія Великого тут, у стольному граді Києві». 
Блаженніший наголосив саме на слові «відновлення», адже ми, за його словами, насправді повертаємося «до коріння Київської Церкви».

«Вітаю з цим святом увесь чернечий чин в особі найвищого настоятеля в Україні отців василіан - протоархимандрита о. Василія Ковбича, ЧСВВ. Предстоятель попросив звернути увагу на те, які рясні плоди принесла молитва, праця отців василіан у Києві». 

Крім того, Патріарх Святослав привітав громаду храму Святого Василія Великого з завершенням духовних вправ – реколекцій, які проводив отець Теодозій Янків. Отець Теодозій, по суті, й відновив чернече життя в Києві.

Ігумен монастиря Святого Василія Великого у Києві отець Василь Тучапець «дякує Богові, що Він благословляє працю василіан в Києві, адже за ці десять років до їхнього храму на Львівській площі прийшло сотні нових парафіян, особливо молодих».