• Головна
  • Новини
  • У Куритибі розпочав роботу Синод єпископів УГКЦ, який визначить стратегію розвитку Церкви до 2020 року...

У Куритибі розпочав роботу Синод єпископів УГКЦ, який визначить стратегію розвитку Церкви до 2020 року

06.09.2011, 09:25
У Куритибі розпочав роботу Синод єпископів УГКЦ, який визначить стратегію розвитку Церкви до 2020 року - фото 1
У роботі Синоду, що його очолив Глава УГКЦ Патріарх Святослав, беруть участь єпископи УГКЦ з України та з-за кордону (Західної Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії).

Синод_УГКЦ.jpgУ м. Куритиба (Бразилія) 5 вересня 2011 року розпочав роботу Синод єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Офіційне відкриття Синоду Єпископів УГКЦ відбулось 4 вересня 2011 року прочитанням декрету Глави УГКЦ, на урочистому закритті V сесії Патріаршого Собору УГКЦ у Прудентополі.

У роботі Синоду, що його очолив Глава УГКЦ Патріарх Святослав, беруть участь єпископи УГКЦ з України та з-за кордону (Західної Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії). Слід відзначити, що це перший Синод УГКЦ, який очолив Блаженніший Святослав, після вибору його Главою УГКЦ.

Робота Синоду розпочалася із Молебню до Святого Духа, який очолив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ. На завершення Молебню єпископи склали присягу.

За словами Глави УГКЦ, найбільшою особливістю цього Синоду буде тема, якій владики присвятять найбільше часу, а саме стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року.

Центральним моментом першого дня робочих засідань стала програмна доповідь Глави Церкви, в якій він дав аналіз сучасного стану розвитку УГКЦ та окреслив пріоритети на найближчі роки. За словами Патріарха Святослава, «первинним завданням Церкви є голосити Слово Боже і надавати відповідну якісну душпастирську опіку нашим вірним. Саме цій меті мають бути підпорядковані наші структурні реформи, розвиток нових екзархатів, єпархій, а навіть – патріарший устрій».

Глава УГКЦ висловив переконання, що найважливішою силою УГКЦ для здійснення цього завдання є її духовенство і монашество та поділився своїми роздумами щодо запевнення необхідної підготовки для цих співпрацівників у ділі євангелізації. На завершення Предстоятель УГКЦ звернув увагу на внутрішні та зовнішні загрози, які можуть утруднювати Церкві здійснювати її цілі та закликав членів Синоду до співпраці в здійсненні «Божого задуму щодо нашої Церкви».

Того самого дня члени Синоду розглянули також звіти про діяльність Патріаршої курії, комісій та відділів патріаршого рівня, а також звіти синодальних комітетів. Зокрема обширніше цьогоріч звітували Комітет у справах молоді, Комітет у справах мирян та Комітет суспільної справедливості та благодійної діяльності.

Синод єпископів Української Греко-Католицької Церкви триватиме до 11 вересня. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.